Kung Fu Panda

Kung Fu Panda (2008), amerikai animációs film a DreamWorkstől. Az egyik legjobb kungfu film, amit idén láttam, és nem viccelek. Zsákszámra készülnek a hasonló, édibédi gyerekfilmek a tengerentúlon, sokuk kedves és humoros, de a fenti mese igényesebbre sikerült az átlagnál. Nemcsak a szép képekre, a látványra, szórakozásra ügyeltek, hanem a történet is – a maga nemében – jól sikerült, és még a harci jeleneteket is próbálták komolyan venni. Hogy mennyire, arról itt olvashatunk. Rendezők: John Stevenson, Mark Osborne. Hangok: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Seth Rogan, Randall Duk Kim (Mátrix keymaker), Lucy Liu és Jackie Chan (Monkey hangja).

A történet kedves, tanulságos és kiszámítható, mégis élvezetes a film. Ez köszönhető a látványos akciórészeknek, szép animációknak, hangulatnak és a jópofa karaktereknek meg a humornak. A főhős panda kungfurajongó, de lusta és elhízott, apja (egy madár..) éttermében kéne dolgoznia. Nem nagyon akaródzik neki a család tradícionális tésztekifőzdéjét átvenni. Közben egy öreg mester megjósolja, hogy a falu és a – valódi – kungfuhősök (Tigris, Sáska, Kígyó és Daru) ősi ellensége, egy gonosz és szupererős harcos kiszabadul a börtönből, és csak a kiválasztott tudja majd legyőzni, aki végre megismerheti a titkos tekercsben rejlő misztikus tanításokat. Hogy ki a mesterek közül a tuti, azt egy ünnepség keretében választja ki az öreg teknős, ahol megjelennek a falubeliek is, Pandánknak pl. tésztabüfésként kellene feljutnia a palotába, azonban lomhaságában a lépcsőket is alig győzi. Persze, mint várható, jócskán belekeveredik a kalandba…

szinkronos trailer és igényes, honi web: http://www.kungfupanda.hu/

eredeti trailer: http://www.youtube.com/watch?v=re3JY-ajGNE

magyarországi bemutató: július 3.

Kategória: FILM | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. 72212 szerint:

    bár a magyar szinkron biztos klassz, de ezt szigorúan eredetiben! monnyuk vicces, h a magyarul beszélő változatot is Jack Black mevével reklámozzák:D! azért nem tud a honi forgalmazó kibújni a bőréből és muszáj volt egy szar szóviccet bellerőltetniük:/.

  2. Sziszi szerint:

    Szerintem a magyar szinkron tök jól sikerült!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük