Kuro Obi DVD


A film:
https://asiafan.hu/archives/2008/05/26/Black_Belt/

A német DVD-ről: Egyfelől remek, hogy egy kevéssé ismert, japán film eljut a kontinensre, másrészt pedig kár, hogy nincs legalább
angol felirat rajta (fansub létezik). Német szinkron és eredeti japán hang (DD2.0) van, német felirattal (az extrákon is). A DVD9 láttán jó minőséget vártam, de a képben csalódtam, számítógépen nézve (talán a komoly copy protection miatt?) nagyon homályos, csak asztalin lett jó. Egyébként is egy anti-kalóz agymosó klippel indul a lemez, aztán még reklámok hada. A pozitív oldalt erősíti azonban, hogy több, mint egy órányi extra van a lemezen, két félórás film, német felirattal. Az elsőben beszélgetések, a felvétel részletei szerepelnek, making of... Bemutatják a stábot. Giryu alakítója nem véletlen olyan kölyökképű, az 5 danos mester még 30 se volt a képeken… Jó fejnek tűnnek, de a gyakorlás és a felvételek során igen komoly ütések röpködtek. A szereplőválogatásról, rendezői koncepcióról, az "amatőr" színészekről is szó esik. A második részben pedig a forgatás és gyakorlás illetve a küzdelmek jeleneteit magyarázzák hárman: a harcok kordinálója (aki a filmben is küzdött, mint Togo) és a két főhős. Ez a rész különösen a karate technikák iránt érdeklődőknek lehet érdekes, de amúgy is az. Kiderül belőle még, hogy nemcsak 2-3 képzett karatés volt a filmben, hanem egy csomó, a verekedésbe elegyedő mellékszereplők nagy része is rendelkezik némi háttérrel, volt, aki Naka tanítványa.

Rövide making of klip: http://www.youtube.com/watch?v=5SOgVYlLJUw

Közben találtam még a neten kb. végtelen háttéranyagot, főleg a karateküzdelmek témájában, a készítők blogjain, sok-sok on the set fotó és videók… Google translate-en át nézve még tanulságosabbak :)

how to make the movie (translated)

a koreográfus személyes blogja

hivatalos blog (translated)

[07.14. update:] Aug. 26-án megjelenik végre a film gyári angol felirattal Ausztráliában (R4).

Kategória: JAPÁN, WEB | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. kbalazs szerint:

    Nagyon pozitív volt amit írtál a filmről, így amikor ma megláttam egy DVD üzletben, egyből megvettem és meg is néztem. Valóban érdemes volt, kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet.
    Itt Kínában japán hanggal és kínai felirattal jelent meg, sajnos angol ezen sincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.