Sword of the Stranger


websitetrailer

Sword of the Stranger (2007) japán anime. 10-pontos akciófilm, nyugodtan csinálhatnának belőle élőszereplős változatot is, ha lenne elég nagy büdzsé.. Kitűnő sztori, dramaturgia, izgalom, tartalmas, akciódús film, látványos képekkel, tájjal és harcokkal, amelyek igen komolyan megkomponáltak. Masahiro Andô rendező eddig főanimátorként dolgozott (pl. Gundam, Cowboy Bebop), ez az első filmje, jól sikerült. A hangulathoz még Naoki Sato (Black Belt, Always, Kisaragi) zenéje is hozzájárul.

A film főhőse egy kisfiú, aki már az első képsorokon menekülőben van kedvenc kutyájával. Csak sokára derül ki, miért üldözik, de a kutya hamar megsebesül, ezért (is) segítségre szorul a fiú, aki egy elhagyott szentélyben húzza meg magát. Nincs ám egyedül, egy magányos szamuráj is épp ott tanyázik, akit egy apró drágakőért cserébe felbérel a srác, hogy segítsen megmenteni a kutyát és eljutni egy biztonságos helyre. A két magányos vándor különféle kalandokba keveredik az úton, összebarátkoznak, miközben folyamatosan üldözik őket, és egyre szövevényesebbé válik a sztori. Ők, de még a mellékszereplők is érdekes, komplex karakterek, több szálon fut a történet, amely hatása alá vonja a nézőt. A kardozós jelenetek koreográfiája is bámulatos, az egész film igényes munka, mindenképp ajánlom.

A bejegyzés kategóriája: ANIME, FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 9 hozzászólás érkezett

 1. Borsi szerint:

  Óóó! Hogyhogy erről még nem hallottam?! Elég jónak tűnik! Már töltöm is és amint lesz időm meg is nézem… Köszi hogy írtál róla. :)

 2. gurugrafik szerint:

  Biztos szuper lehet! Valaki tud hozzá hun sub-ot?

 3. asiafan szerint:

  itt láttam magyar feliratot, csak regelni kell: animeaddicts.hu
  aki tudja, minél nagyobb méretben szerezze be, egy cd-n nem olyan szép

 4. gurugrafik szerint:

  Remek! Köszi! ;)

 5. Borsi szerint:

  No, megnéztem eme műremeket. Nekem nagyon tetszett, a látványvilág és a zene pedig csodálatosak. Harcjelenetek is izgalmasak voltak (főleg az utolsó), úgyhogy bátran ajánlom bárkinek és mégegyszer nagyon köszönöm hogy írtál róla. További szép napot/estét!

 6. Void szerint:

  kötelező mindenki nézze meg, mert szerintem ver minden anime-t ebben a műfajban

 7. ikuko szerint:

  ultrabestofteljesenkészvagyoktőle’ kategória.a zene,a sztori a karakterek,ki kellett kapcsolnom miután felkelt a gyerek:-)mert nem bírtam a szemem levenni róla úgyhogy este néztük meg nyugiban:-)
  a tájképek néha mintha csak japán fametszetek lennének,és a harci jelenetek úúúúúúúúúúúú egy animében sem láttam még ilyet.mestermű.alap.megy a kedvencek közé:-)

 8. Saya szerint:

  Na, ez felcsigázott… már töltöm is; egy kis kardozós szamurájos nem fekszi meg a gyomrom ^^

 9. hatori michiyo szerint:

  Mestermű. Minden mozdulata, a karakterek, a mozgások, a szinek, a történet, a zene, a stílus… ahogy kibontakozik, fokozódik… csak ajánlani tudom, 2 év után is a legszebb anime… amit valaha láttam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük