Japanorama III

Nem is tudtam, hogy volt már harmadik része is a BBC (angol) Japanorama sorozatának, de szerencsére megszereztem a tavaly tavasszal vetített epizódokat. A műsorvezető továbbra is Jonathan Ross, a 3. széria hat részes, és a BBC-hez méltóan igényes, szórakoztató, 25 perces dokumentumfilmekből, interjúkból áll. Ezekből az első a kívülállókkal, „gaijin„-okkal foglalkozik, amely kifejezést nemcsak a külföldiekre értik, hanem a társadalomba be nem illeszkedőkre is, mint pl. a bosozoku motorosbandák, akikről a Godspeed You Black Emperor c. film szól. Ők már a múlté, mivel pár éve törvényt hoztak Japánban, hogy kettőnél több motoros együtt már veszélyes és illegális. A következő motorizált lázadás így az utcai autóversenyzés lett, abból is a driftelés, amit legalább a Fast and the Furious-ból ismerhetünk, vagy pl. erről szól az Initial D is. A témát a valóságban mutatják be az érintettekkel, a driftelés királyaival.

A külföldiség témájába illő, bizzarr filmekből sincs hiány, megismerhetjük pl. az Afro Samurait, amely egy fekete bőrű szamurájról szóló manga, zenei téren pedig az Electric Ell Shockot. Íme az első rész:

http://www.youtube.com/watch?v=uQxZ0nEwd-g
http://www.youtube.com/watch?v=3gYHXf8ZJ2k
http://www.youtube.com/watch?v=JTkAoA7FPvI

A többi epizód is nagyon érdekes vagy éppen sokkoló. A második rész a szerelem és a szex témakörét boncolgatja (pl. bemutatják az air sexet, ami olyasmi, mint a léggitározás, csak…). A harmadik rész a japán pop-art világát járja körül, a negyedik a legendákat, mint pl. Ultraman, Pokémon vagy Sonny Chiba. A ötös rész a horrorról szól, az utolsó pedig a rosszlányokról.

Kategória: FILM | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. Field szerint:

    Mikor vetítiki vagy vetítették és milyen rendszerességgel?

  2. asiafan szerint:

    első link

  3. Field szerint:

    Köszi, a linkig reggel még nem jutottam el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük