Chocolate

 
http://www.chocolate-movie.com/
http://www.imdb.com/title/tt1183252/

Thai akciófilm (2008), az Ong-Bak női változata. Ugyanaz a rendező: Prachya Pinkaew és koreográsfus: Panna Rittikrai, mint Tony Jaa filmjeiben, a főszereplő viszont egy lány,  Yanin "Jeeja" Vismistananda (akinek sürgősen szüksége van egy rövidebb névre, ha azt akarja, hogy megjegyezzük). Szerepelnek még:  Hiroshi Abe, Pongpat Wachirabunjong. A filmet február 6-án mutatták be.

A sztori: nehéz sorsú, autista lány felnövekedve ellesi a thai boxerek mozdulatait, és kitűnő harcművésszé válik. Anyja gengszterek társaságában élt, egy ellenséges jakuzavezérrel folytatott, tiltott viszonyából származik a gyerek, ezért visszavonulnak, de aztán az anya lebetegedik. A kezelés költségeit összegyűjtendő az autista lány és fogadott testvére meglátogatják a nő korábbi ismerőseit, a nem túl kedvező fogadtatás pedit többnyire verekedésbe fordul.

A nagy hírverés és várakozások ellenére nem számítottam sok jóra, nehezen tudtam elképzeni, hogy ne nézne ki hülyén egy szoknyás, verekedő kiscsaj. Ráadásul még bruce lee-sen sikitozni is kezdett, egy kicsit szokni kellett, de aztán mégiscsak meggyőző lett a hölgy alakítása. Köszönhetően annak, hogy a debütáló színésznő nem csak egy betanított ál-akcióhős, hanem valóban képzett harcos, és őt is, mint Tony Jaat, tehetsége miatt fedezte fel a rendező, még 2003-ban. A most 24 éves színésznő még gyerekként kezdett taakwondozni, két év alatt szerzett fekete övet, a filmre pedig évekig készült. Ahhoz képest, hogy most debütált, a színészi játéka is rendben volt. A verekedések pedig kemények voltak, sok sérülést szerzett a stáb, amelyeket a film végén láthatunk is.

http://www.youtube.com/watch?v=OGjUyu9c8Ng

Kategória: FILM, THAI | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. Rawulf szerint:

  Csodálkoztam is, hogy eddig még nem írtatok erről a filmről.
  Öröm látni, hogy egyre többen felfigyelnek rá… :)

 2. rifike szerint:

  lindaaaaaaaaaaa! :))

 3. gurugrafik szerint:

  Sikerült megnéznem. Érdekes a sztori, az elején nem volt tiszta, azt hittem, hogy az anyuka lesz a szuperfájter. :)
  Az igazat megvallva, kicsit féltem tőle, hogy valami nagyon gagyi fog kisülni belőle, de aztán kellemes csalódás ért.
  Nagyon jók voltak a verekedős jelenetek, új ötletek is megjelentek. Jó volt látni, hogy több harcművészeti ág elemeit is alkalmazták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük