Playboy Cops

 

Hongkongi akciófilm (2008), írta-rendezte és operatőr: Jingle Ma. Főszereplők: Shawn Yue, Aloys Chen (Chen Kun), Linda Chung, Shaun Tam. Jingle Ma korábbi filmjei ritkán szóltak gondolati vagy művészi mélységekről vagy magasságokról, de szórakoztató és látványos filmeket csinált, mint pl. a Tokiói fosztogatók, a Seoul Raiders, korábban pedig inkább operatőrként dolgozott több tucat másik filmen, így érthető, hogy inkább a látvány felől közelíti meg a dolgot. Ebben a filmben, lévén playboyok vannak, könnyű a dolga, csinos szereplőket (Shawn Yue), előkelő környezetet és méregdrága autókat láthatunk. Ez a csali…
Shawn Yue remek színész egyébként, sokoldalú és tehetséges, de társa, Chen Kun is jól játszott, pedig ő relatíve kevésbé ismert, nem volt még kiugró szerepben, de a Balzac and the Little Chinese Seamstressből emlékezhetünk rá. A főhősnő (Linda) pedig a tévésorozatok világából érkezett. A filmet február 28-án mutatták be, és már megjelent dvd-n is.

imdb: http://www.imdb.com/title/tt1194582/
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=9tJ3lqm78yQ

 

Egyszerű történetnek indul, két milliomos detektív verseng ugyanazért a nőért Hongkong csillogó utcáin. Michael (Shawn Yue) apjától kapja a lóvét meg a befolyást, és maréknyi pénzkötegekkel old meg ügyeket, lefizeti a besúgókat, elcsalja a rablót, két kézzel szórja a pénzt (szó szerint), ettől olyan eredményes. Utálják is, ráadásul a temperamentuma se segít, így hamarosan felfüggeszti a főnöke. Ekkor találkozik a Kínából érkező Linnel (Chen), aki testvére gyilkosát keresi. Kiderül, hogy Michael ex-barátnőjével is jár. Kezdetben ezért nem nagyon bírják egymást, de hamarosan összebarátkoznak az akció hevében. Lincoln sokkal nyugisabb, nagylelkűbb karakter. Néhány humoros rész, egy kiszámíthatónak tűnő, de szórakoztató sztori és a szép képek viszik előre a filmet, plusz az akciójelenetek, verekedések is jók, utóbbiakat Stephen Tung rendezte (Seven Swords, Hero, A Better Tomorrow.. és még sorolhatnám, nagy név). Szóval, a "maga nemében" ez egy jó film lenne, de valahol a felénél – jó értelemben – elszabadul az őrület, mintha Jingle Ma egy nap arra ébredt volna, hogy mégiscsak kéne valami komolyat csinálni. Ha eddig tinilányok lettek volna a célcsoport a szép (playboy) fiúk miatt, őket most kiküldeném a moziból, mert innentől CATIII. A történet jóval fordulatosabb, drámaibb és véresebb lesz, érdemes kivárni.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. adc szerint:

  Bocs, offolok megint: Rain meglátogatta végre Colbertet:
  http://www.comedycentral.com/colbertreport/videos.jhtml?videoId=156555

 2. asiafan szerint:

  köszi. vendégkönyvbe is mehet

 3. ElenaRockman szerint:

  Valaki nem tud esetleg magyar v. angol feliratot a filmhez?

 4. asiafan szerint:

  feliratokhun van angol, fordítás szerintem nincs

 5. ElenaRockman szerint:

  Köszi a feliratot! Ez a film fantasztikus, nagyon tetszett, bár már az elején kitaláltam ki a gyilkos, de ennek ellenére jó volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük