A szépség és a szörnyeteg

A pár napja megjelent Host DVD-re utalok a címmel, a szörnyeteg a folyóból kerül elő, a szépség pedig a lemez csomagolásán. Fényes, harmonikus, izléses doboz, a tokból hasonló stílusban kerül elő a széthajtható duplalemez, a sorozatra jellemző, apró mintás oldalsáv pedig különösen szép. Egy kicsit talán túl finom is ez a stílus egy koreai horrorhoz… Az extra változat első lemezén a filmet találjuk, szélesvásznú, koreai és magyar DD5.1 és magyar 2.0 hang, felirat, 115 perc játékidő; az extrákat tartalmazó korongon pedig további 142 percnyi anyag. A filmet "A Cápa és a Jurassic Park találkozása" címmel reklámozzák a hátoldalon, amiből én leginkább csak a Park szóval értek egyet, mivel a film főszereplőinek az a vezetékneve. :) A menü hangeffektje elég hátborzongató, de legalább tudjuk, miért nem ajánlott 16 éven aluliaknak. A szinkron kibírható, bár lehetne jobb is, és vannak furcsa fordításbéli dolgok, pl. az aprópénzes jelenetben dollárok és pennyk közt kotorásznak, pedig Koreában won van… Mi ez a rengeteg extra? Van: előzetes, kisfilmek – a szereplőkről, stábról, pillanatképek, a lény mozgása, animációs megoldások, hogyan készült a lény, rögtönzött jelenet, hangeffektek stb. Egy werkfilm a rendező gondolataival, kimaradt jelenetek, Kevin Rafferty Koreája. Egyszóval bőven van mit nézni, és természetesen mind magyar feliratos. Az extra lemez még talán annak is érdekes lehet, akiben a film esetleg nem hagyott mély nyomokat.

 

A Száműzöttek (Exiled) egyszerű, egylemezes kiadás, de itt is nagyon szép a borító, a Makaón (mediterrán környezetben) játszódó, hongkongi akciófilm hangulatát jól visszaadja a zöldes háttér, a film egyik jellegzetes jelenete. A Vadkelet sorozatot jelző dizájncsík egy lehúzható karton, ötletes. A menü is szép, a kiváló filmzenével és hangeffektekkel ellátott alkotásból nem lehetett nehéz egy hangulatos, magyar nyelvű menüt csinálni, ahonnan a kantoni és magyar dd5.1 és sztereó hangú, opcionálisan magyar feliratos film, a beállítások és extrák érhetők el. A hangminőség és a kép remek, a lemezen rajta van még a film előzetese, egy fotóalbum és egy werkfilm. A szinkron a béka s*ggét alapból csak csillagászati távcsővel vizslató hazai színvonalhoz képest jó lett, bár én még ettől is kidobnám a taccsot, olyan erőltetett, éneklős, mű. Hál'istennek az eredeti, kantoni hang is választható. A 12 perces, magyar feliratos werkfilmből kicsit jobban megérthető a történet, és a forgatás érdekes részleteibe is bepillantást nyerünk.

Kategória: FILM | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. ChrisDry szerint:

    Sajnos a Host nekem nagy csalódás volt, klasszisokkal jobbat vártam…

  2. Musa szerint:

    Remélem a közeljövőben több hasonlóan igényes megjelenésben lessz része kis hazánknak, én a Sukiyaki western Django-t várom nagyon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük