Three Kingdoms

A Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon 2008-as, kínai történelmi dráma/akciófilm, a Romance of the Three Kingdoms regényen alapuló, két idei film egyike (a másik John Woo-tól a Red Cliff lesz). Írta és rendezte: Daniel Lee, Luo Guanzhong 15. sz.-i, azonos című története alapján. Főszereplők: Andy Lau, Maggie Q, Sammo Hung, Vanness Wu, Andy On, Ti Lung. Zeneszerző: Henry Lai.

Trailer: http://www.three-kingdoms.com/mix.wmv

A három királyság időszaka a 3. századi kínát jelöli, a Han-dinasztia széthullását követő időt, amikor több (egymással harcoló) részre szakadt az ország. Daniel Lee-től a közepesen gagyi Black Mask és a borzalmas Dragon Squad után a kiváló szereplőgárda ellenére sem várok sokat. Kritikák érték egyébként Andy szamurájos kosztümét és Maggie Q szerepeltetését is, mivel utóbbi nem néz ki elég kínainak (ugyanis ír-lengyel-vietnámi). Úgyhogy abban már látatlanban is biztos vagyok, hogy a témát John Woo filmje színvonalasabban fogja feldolgozni, még akkor is, ha a lassított felvételben zuhanó katonákat elborítja a fehér galambraj. :) Ettől még ez a film is jó szórakozást nyújthat.

Érdekes zenével indul a film, majd Sammot látjuk, aki a hadsereg HR-eseként éppen egy jövendőbeli hőst (Zilong – Andy Lau) vesz fel állományba. Visszaemlékezésként meséli a történetet, amelyet az ő elmondásában ismerünk meg. A "Three Kingomds" éra elején járunk, 228-ban. A zene egyre inkább kilóg a környezetből a maga bóvli, retró popdallamaival. A kapkodva, elmosódottan felvett, éjszakai csatákból alig látszik valami, sajnos az akciórészek mind kamerarángatásból állnak, amitől a film hamar nézhetetlen és unalmas lesz. A sztori aztán éveket ugrik, még az idős Zilong tábornokot is látjuk benne, Sammo karaktere pedig mellékszereplő marad. Az ellenség kislány korú unokájából pedig Maggie Q nő fel hadvezérré. A film második felében Andy már ősz hajú, és mire véget ér a film, a néző is beleőszül.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. YEZy szerint:

    Daniel Lee a Moonlight Express és az A Fighter’s Blues leforgatásával már bizonyított, de az akciófilmek terén nem az igazi. Ez az új filmje a tipikusan 1x nézhető közepes darab, ami a látvánnyal próbál meg elsősorban hatni (és én nagyon nem szeretem a látványtól sikert váró filmeket). Sammo karaktere volt a legjobb benne, Andy pedig nagyon jól el tudná játszani ezt a hőst, ha lenne rá tere, de itt nem volt. Az is mókás volt, hogy Maggie Q-t főszereplőként mutatták be a poszteren, ehhez képest jó, ha 20 percet szerepelt az egész történet során.
    Szóval ez a sztori kis jóindulattal 3/5.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük