Siyama

Siyama: Village of Warriors (2008). Rendezte: Preecha Songsakul
Látványos thai akciófilmnek indul, 18. századi harcosokkal. Siyama falu épp rossz (vagy épp jó?) helyen van, az ellenséges sereg egy kedvező útvonalának közepén, ami egy völgyben vezet, vagyis kikerülni nem tudják, át kell magukat verekedniük a falun.

Azt nem is sejtik, hogy a falu lakói erre komolyan felkészülnek, és jó harcosaik vannak, mivel a sereg addig ellenállás nélkül mészárolta le a korábbi települések lakóit. Ugyanakkor a vezérük épp nemrég vette át a stafétát, miután perverz, elmebeteg, gyilkos főnökét leváltotta (megölte), és próbál humánusabb lenni. Vagyis felkínálja a falunak a megadás lehetőségét…. Alig tíz napjuk van az érkező katonákig a falusiaknak, úgyhogy gyorsan kiképezik magukat, új kardokat kovácsolnak, sőt, elásnak pár talizmánt is. Nagyon emberi a légkör, nemcsak hősiesen, fegyverüket felkapva rohannak hadakozni, hanem előtte elbúcsúznak a családjuktól, leülnek a szüleikkel, imádkoznak… Aztán olyan negyedóra körül feltűnik a filmben két kiscsaj egy autóban. Remélem, csak bevágtak valami reklámot – gondoltam.

De újra… Jesszus. Volt eddig egy kimondottan jól induló történelmi csata, és ilyen idiótaság lesz?!? Nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek. Szerencsére az időutazók hamar beilleszkednek a történelmi időkbe (mintha mi sem történt volna), úgyhogy a film végül is nézhető marad. Talán azért is, mert az első sokk után már a legnagyobb hülyeségen sem akad fenn a néző, pedig van belőlük sok. Rettenet.


trailer: http://www.mono-film.com/siyama.wmv
http://www.youtube.com/watch?v=fjOG4Iov4DY

Kategória: FILM, THAI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. manu szerint:

    A film eleje egy-az-egyben a Bang Rajan feldolgozása gyengébb kivitelben, úgyhogy nálam az első sokk (akármekkora baromság is), még dobott is az egész filmen. Utánna tényleg nézhetővé vált a film. De hát a vége… Na az végképp betett a megelevenedő elefántfejjel!

  2. asiafan szerint:

    igen, azt nem kellett volna.. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.