The Drummer

Jin, gwu (2007), hongkongi-tajvani-német dráma. Írta és rendezte: Kenneth Bi. Főszereplők: Jaycee Chan (Jackie fia), Angelica Lee, Tony Leung Ka Fai, Josie Ho, Kenneth Tsang, Roy Cheung. Tony Leung legjobb mellékszereplő díjat nyert a Golden Horse film fesztiválon, ahol legjobb tajvani filmnek is jelölték az alkotást. A hamarosan következő, Hong Kong Film Awardson a legjobb filmzenéért és hangért (sound design) indul a film. A zenét a német Andre Matthias írta. Kenneth Bi második mozifilmje a Rice Rhapsody után, értékes mondandóval és zavaró melodrámával, zen-dobosokról.

Jaycee Chan kezdeti botladozásai után egyre ígéretesebb színésszé válik, legutóbb az Invisible Targetben bizonyított. Talán nem is baj, hogy belőle nem lett kunfgu-sztár, így könnyebben kiléphet a híres papa árnyékából, aki lassan példát is vehetne róla színészként. 

 

http://www.imdb.com/title/tt0831386/
http://youtube.com/watch?v=QYJU-KoNZME

A film főhőse Sid (Chan), akit egy gengsztervezér csajával történt affér miatt apja Tajvanra menekít ki, ahol a nemtörődöm, komisz fiú találkozik egy zen-dobos csoporttal. A dobok ritmusa és az egyik doboslány is hat a szívére, ezért csatlakozni próbál hozzájuk  A sztori jó akciódúsan kezdődött, kár, hogy nem úgy folytatódott, de remekül kifejezi a változást, és megható próbál lenni, talán túlságosan is. Nem annyira meggyőző, bár Jaycee remekül játszik, a sztori kevésbé hihető szerintem, és eleinte nem is valami szimpatikus a zöldségevő erdei csoport, főleg a kiscsaj. A fiút kisérő gengszter jobb karakter, és az apát alakító Lau is megérdemelte a díjat.. A film második harmada kissé fárasztó, nagyrészt a buddhista szellemű dobosképzésről szól, ami vízhordásból és zöldségaprításból áll. Egy darabig tehát együtt unatkozhatunk a főszereplővel, a fordulatok viszont annál erősebbek, bár nem valami koherens a sztori. Néhol meg már természetfilmnek menne el az egész. A dús, zöld növényzetnek is köszönhetően a táj és a részletgazdag képek nagyon látványosak (bárcsak HD lenne!), és a hangeffekteket is elég komolyan vették a film készítői.

A bejegyzés kategóriája: FILM, KÍNAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük