CJ7


http://www.imdb.com/title/tt0940709/
http://www.sonypictures.net/movies/cj7/

Családi scifi a Shaolin Soccer és Kung Fu Hustle-sztár Stephen Chow rendezésében és főszereplésével. Kínában január, Amerikában március óta látható, nyáron Európába is eljut a film, és talán hozzánk is elér, mivel széles közönség számára nyújthat szórakozást.

A 2008-as hongkongi scifi-komédia rendezője, producere és főszereplője Stephen Chow. A gyermekfőszereplő, filmbeli fia egy lány, Xu Jiao, a tanárnőt pedig Kitty Zhang játssza. Mivel egy űrkutya is szerepel, sok számítógépes effektre is szükség volt, a film elkészítése kb. 20 millió dollárba került. Sok korai címe is volt, pl. A Hope, Jangtze River 7, Long River 7 stb., végül CJ7 (Chang Jiang 7 hao) lett, ami állítólag Kína Shenzhou nevű, emberes űrprogramjára utal, amelyből eddig az 5. és 6. sikerült. A címről itt is szó esik.

Ti (Chow) egy építkezésen dolgozik, egyedül neveli fiát, Dickyt, akinek meghalt az édesanyja. Nagyon szegények, sokmindent a szeméttelepről szed össze az apa, de becsületes, tanult embert akar fiából faragni, ezért mindent arra áldoz, hogy magániskolába járassa, ahol persze sokat zaklatják a tantársak. Egy nap összevesznek, mert a fiú nagyon szeretne egy játékbolti robotot, este viszont apja egy sokkal érdekesebb játékot visz neki haza, amiről hamarosan kiderül, hogy egy aranyos, űrbéli kutyaféleség…

 

A képek és a beharangozók alapján valami bugyutaságra számítottam, ezért kellemes csalódás ért, mivel nagyon jó a film. A kis zöld lény is aranyos, a sztori pedig izgalmas, kedves, megkapó. Leginkább az apa és a fiú kapcsolatáról szól,  tanulságos mese, és talán nem is hatásvadász. Jó karakterek és jó színészek vannak benne, és bár az űrlény miatt sok effektet látunk, a képek is jók. A zene remekül passzol, a Boney M-től a Sonny is jó választás volt a könnyed komédiához. Chow alapos munkát végzett a szereplőválogatás és a történetben megjelenő viszonyok ábrázolása terén is.  A főhős gyerek nagyon jól játszott, 10.000 jelentkezőből választották ki. Az apa-fiú kapcsolatot pedig saját tapasztalatai, emlékei mellett sok gyermek megkérdezése által is pontosította Chow. Azt is elmondta több helyütt, hogy milyen nagy hatással volt rá Spielberg E.T.-je, így nem nehéz párhuzamot vonnunk a történetek közt, bár nekem ez a film jobban tetszett.

http://youtube.com/watch?v=WASOpR3Iggo

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 6 hozzászólás érkezett

 1. Bubbles szerint:

  Lááány? Oké:D Én ezt a filmet iszonyatosan vártam már, alig várom, hogy láthasam^^

 2. ElenaRockman szerint:

  Nekem nagyon tetszett ez a film, bár amikor az a hiperszuper szemüveg és a tornacipő megjelent, azt mondtam még ekkora hülyeséget, majdnem ki is kapcsoltam, de végül örülök hogy nem tettem meg. Tényleg felülmúlja az E.T.-t. Remélem Magyarországra is behozzák. (És kapható lesz a boltokban CJ7 plüss űrkutya :D NEKEM KELL)

 3. asiafan szerint:

  csak kívánnod kell, aug. 26-án jelenik meg, lesz rajta szinkron és felirat is meg extrák. (2990 Ft)

 4. ElenaRockman szerint:

  Ez nagyszerű! Kíváncsi leszek a szinkronra. Felirattal láttam. Az extrákra nagyon kíváncsi leszek.

 5. ElenaRockman szerint:

  Hát a magyar szinkron… az valami szörnyű.

 6. Chrisdry szerint:

  Sci-fi komédia, kínai módra. zöld bogyóhoz hasonlítható kis labda-űrlény. ET kínai Bruce Lee-módra, gyerekeknek biztos aranyos kis film, űrkutyaszarral, erősen javaslot a szánalmas.hu-ra a film. pocsék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.