An Empress and the Warriors

 

Császárnő és a harcosok (2008), hongkongi, kosztümös akciófilm. Rendezte Ching Siu-Tung, aki számtalan, főleg 90-es évekbeli filmje (Swordsman, Dr. Wai, Naked Weapon) mellett leginkább akciókoreaográfusként (Warlords, Krrish, Curse of the G.F.) ismert. Főszerepekben: Donnie Yen, Kelly Chen, Leon Lai, Guo Xiao-Dong. Zene: Mark Lui. Operatőr: Xiaoding Zhao.

Feier (Kelly Chen) hercegnő apja sérülését követően a trónra lép, ahova eredetileg barátját, a családi rokonsággal nem rendelkező tábornokot (Yen) szánták, de ez nagyon nem tetszik az egyik karrierista hadvezér leszármazottnak, így kialakul az ellenségeskedés, miközben még csatáznak is. Hogy a császárnő alkalmas legyen a dologra, gyorsan kiképzik (Yen), majd mikor bérgyilkosokat küldenek rá, az erdőben egy remete (Lai) menti meg…

 
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=cOO_PzcckpE

Ennyi pvc-páncélt kár volt elhasználni egy buta filmre. A jelmzet leszámítva látványos, de a sztori gyenge. Azért Donnie rajongóinak persze jól jön ez is. A csatajelenetek bénák, és az elején a sebzett király nyílvesszővel átszúrva már-már komikus. Kelly Chen abszolút pocsék a szerepre, írtó bénán áll neki a harc, és a gyorstalpaló military training sem valami meggyőző. Gagyi filmes közhely, ahogy felgyorsítva pár nap alatt bárkiből legyőzhetetlen harcos válik, kár, hogy nem tették alá zenének mondjuk a What a feeling-et :) A színésznő még Leon Lainál is gyengébb, utóbbit pedig mindig lehúzom, most egész jól elvolt a maga kis erdei házával a fa tetején, mint pacifista hippi Tarzan. Az ő sztorija aztán végképp nem illett a filmbe, a hőlégballon ride-on már szinte sírtam. (Ráadásul ez legalább annyira nem stimmel, mint a konyhájában a kukoricacsövek, nem tudom, mikori is a történet, de a ballont a 1783-ban találták fel, és nem kínaiak.) A furcsa romantikus közjátékból annyi viszont kiderül, hogy Leon Lainál még egy döglött béka is jobban csókol. Az viszont valahol vígasztaló, hogy a szereplők jól néznek ki, néhol szórakoztató a film. Az akciórészeknél pedig Donnie Yennek örülhetünk, aki lerohan egy századot is, ha kell, és a végére kellemesen elborul és összekócolódik. Áprilisi tréfának pont jó film volt.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. harpo szerint:

    én örülnék, ha Leon Lai megcsókolna :D

  2. Vergilius szerint:

    Tipikus kritikus……lehúzni mindent az a nyerő mi?…,mert ez nem szimplán negatív kritika volt,hanem lehúzás. És a léggömb elödjét,repülő szerkezetet a kínaiak találták fel,ez TÉNY,nézz utána mielött még ezt is lehuznád,te hülye majom.

  3. asiafan szerint:

    utánanéztem, “kedves” kommentelő, pont azért írtam, amit (http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_ballooning).. az oldalon pedig találsz még a kb. 2-300 filmismertető között rengeteg dicsérő, lelkes írást is, olyan filmekről, amelyek nem szarok..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.