Kung Fu Dunk

Kung Fu Dunk (2008) tajvani akciófilm, amelyet a Slam Dunk c. kosárlabdázós manga inspirált. A rendező Chu Yin-Ping, főszerepben pedig Jay Chout láthatjuk. Továbbiak: Wilson Chen, Charlenes Choi, Eric Tsang. Az operatőr Zhao Xiaoding, akit annó Oscarra jelöltek a Repülő tőrök klánjáért. A kaszkadőrjelenetekhez Siu-Tung Ching adta a nevét, ez mondjuk bíztató.
Mivel több helyen is az év legrosszabb filmjeként említik a kosárlabdás kungfu-filmet, essünk túl rajta, még az értelmetlen feliratok sem akadály. Állítólag lesz folytatás is.
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=3mSd7LaeAfA

Fang Shi Jie (Jay Chou) árván nőtt fel egy kungfu iskolában, és tehetséges kosárlabdázó. Egy nap találkozik Wang Livel, aki tehetséges láttán a First University kosaras sztárjaként alkalmazza, cserébe segít neki megtalálni a szüleit. A csapatdban aztán konkurenciára akad, miközben álmai hölgyének szívéért küzd. A játékot pedig a kungfutechnikákkal vegyítve próbálja megnyerni.

Azért a látvány terén jónak indul a film, és Jay szokásos zenéje is bejön. Úgy látszik, sikerült nagyon alacsonyra helyeznem a lécet /kosarat/, mert kimondottan élvezem a filmet. A buta poénok sem zavarnak, a drótos-verekedős, mindent összetörős akciójelenetek pedig tényleg látványosak. Nem mindenkinek való film :)

 

A bejegyzés kategóriája: FILM, KÍNAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Koiimbra szerint:

    A Shaolin foci tetszett, szóval ha ez is hasonló szintű hangulatot áraszt majd, akkor annak csak örülni tudok majd:)

  2. YEZy szerint:

    Szerintem borzasztó rossz film volt, a poénok néhány kivételtől eltekintve nem voltak viccesek, a sztoriban akkora logikátlanságok és lyukak vannak, hogy csak na, Jay Chou rettenetesen béna ezzel a rosszul értelmezett menőséggel, az egyébként korrekt színészgárda meg csak statisztál neki. Egyedül a zenét lehet megemlíteni, mint jót, meg azt a jelenetet, amikor Eric Tsang először megjelenik. A többi szóra sem érdemes és a Shaolin Soccer-rel vétek összehasonlítani. Max. Jay Chou rajongók számára lehet szórakoztató…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük