Appleseed Ex Machina


http://www.imdb.com/title/tt1043842/

A nagysikerű, 2004-es japán anime, a Appleseed 2. része látványban és történetben sem szárnyalta túl elődjét, de azért ez se rossz. Tavaly ősszel mutatták be Japánban, a DVD pedig nemrég jelent meg. A rendező Shinji Aramaki.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2B3EbU2RoQw
Appleseed: https://asiafan.hu/archives/2008/03/03/Appleseed/

Produced by John Woo. Érdekesen, de kicsit amerikanizáltan indul a film, ami talán nemcsak az angol audió miatti érzés (eredetileg japán nyelvű), hanem a hangulat is más. Egyelőre csak egy rajzolt (mármint számítógéppel, hiszen cgi) akciófilm, semmi cyberpunk meg sötét misztikum, félek, a történet még az első résznél is egyszerűbb lesz. John Woot elkönyveltem reklámfigurának, egészen addig, amíg az első percek bevetésénél a főhősnő nem kezdett el lassított felvételben, röptéből lőni, atyaég, mikor jönnek a cgi-galambok? Még a fő cyborg is kétpisztolyos lövöldözéssel száll be a katedrális ablakán át…

A dialógusok elég egyszerűek. Szeretem John Woo-t, de egy japán animére ráhúzni a kliséit nagyon ócska. Ami a hangulatot illeti, talán a zene miatt is érzem így, egyszerű, számítógépes játékhoz illő háttérpiszmogás. A film akciórészeit szerelmi melodráma köti össze, aminek oka, hogy a Deunan régóta kiborggá pimpelt ex-szeretőjéből klónoztak egy jóképű harcirobot szériát, a régi, emberi formájában. A bugyuta, de azért még szórakoztató sztori közben már-már meg is feledkeznék John Wooról, bár a töltényhüvelyek lassú zuhanása nem véletlen, de aztán 32 perc után berepül a galambraj. Szerencsére ezután a történet is fordulatosabb lesz. Nem annyira komoly, elgondolkoztató, de azért érdekes, és a továbbiakban izgalmas, akciódús a film. A végén aztán a Star Warstól a Mátrixig mindent belekevertek.

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. Buda szerint:

  Csak az első 10 percig bírtam, de az is fájt.

 2. Koimbra szerint:

  Nem is oly rég sikerült megnéznem az Ex Machinát, majd utána pár napra rá az első részt. Tetszett mindkettő, de az első jobb volt történetileg és zenében, a másodikban pedig a grafika és a harci jelenetek voltak jobbak.

 3. Prücsök szerint:

  Én nagyon oda voltam érte.
  Először angol dubbal néztem. Így is tetszett, de az igazi élményt csakis japán nyelven nyújtotta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük