Appleseed

Appurushîdo (2004) japán anime. Rendezte Shinji Arakami. A 22. századi történet a 3. világháború utáni romok közt épült Utópia városában játszódik, ahova Deunan, a szuper harcosnő érkezik. A világban az emberek mellett biorobotok (bioroidok) is élnek, a mesterségesen fenntartott, idilli civilizáció viszont veszélybe kerül. Nagy harcokat, sok lőfegyvert láthatunk, robotokat, látványos csatát, izgalmas és érdekes történettel. Szerintem szórakoztató.

Az Appleseed eredeti mangasorozata még 1985-ben jelent meg, ebből később animesorozat (OVA) is készült. A film a karakterek némelyikét vette át korábbról, de nem azonos a története velük. A filmet számítógépek segítségével animálták, ez mostanában már rutin dolog, de akár néhány év távlatában is látszik a fejlődés, a Vexille pl. sokkal jobban néz ki, és sokat várok az Appleseed tavaly megjelent 2. részétől is. A Vexille rendezője egyébként az Appleseed producere volt, Fumihiko Sori, így pl. a soundtrack hasonlósága is érthető, ehhez a filmhez is technozene készült, Paul Oakenfold, Basement Jaxx, Boom Boom Satellites, Akufen, Carl Craig, T. Raumschmiere, Ryuichi Sakamoto játszanak.

Hivatalos site trailerrel: http://www.appleseedthemovie.com/

A filmnek tehát már folytatása is van, Appleseed Ex Machina címmel, tavaly került a mozikba, és márciusban jelenik meg DVD-n. Szintén Shinji Aramaki rendezte, az egyik producer pedig John Woo! Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2B3EbU2RoQw

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. Pica szerint:

    Az első részt most néztem meg HD-ben, a hatása alá is kerültem, a 2. rész is megvan már, de még nincs hozzá felirat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük