Tekkon Kinkreet

Tekkon Kinkreet (szójáték a Tekkin Concrete-ből, ami a vasbeton japán neve), japán anime, 2006. Rendezte Michael Arias, készítette a Studio 4°C, terjeszti a Sony. Zene: Plaid. A film Taiyō Matsumoto „Black and White” c. mangájából készült, Treasure City-ben (kincses város) játszódik, főszereplője két utcakölyök (Black és White), valamint jó pár gengszter.

Fekete (a nagyobb) és Fehér utcakölykök egy nagyvárosban, amelynek érintetlen területeit a gengszterek segítségével szórakoztatóközponttá akarják átépíteni. Ennél persze sokkal bonyolultabb a történet, rengeteg érdekes karakterrel, elgondolkoztató eseménnyel, jelképekkel, filozófiával. Furcsa, de látványos, részletgazdag képeket és eredeti, remek zenét kapunk, és idővel a történet is egyre izgalmasabbá, érdekesebbé válik. Felnőtteknek szól, az is biztos, néha erőszakos, dekadens, de a pozitív oldal sem maradt ki. Mindenképp ajánlott megnézni.

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0831888/
hivatalos: http://www.sonypictures.com/homevideo/tekkonkinkreet/
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=U9LnbgA1K28

A rendező, Michael Arias irigylésre méltó példa rá, hogy Japán zárt világába azért beilleszkedhet egy fehér ember is. A kaliforniai származású filmes Hollywoodban kezdett speciális effektusokon dolgozni, de már 24 éves kora óta Japánban él, és folyékonyan beszéli a nyelvet. Ott is szépen alakult a karrierje, készített animációk árnyékolására egy programot, amelyet először a Mononoke Hime-ben, majd azutáni Miyazaki filmekben is használtak. Közben elvett egy japán lányt, két gyerekük van. 2003-ban az Animátrix egyik epizódját rendezte. A Tekkonkinkreet ötletét már 1999 óta elkezdte megvalósítani, végül ő lett vele az első külföldi, aki a japán filmgyártáson belül önálló animét készíthetett, nem kevés sikerrel.

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 9 hozzászólás érkezett

 1. manu szerint:

  Már kezdtem magam rosszul érezni, hogy csak nekem tetszett ez az anime…

 2. asiafan szerint:

  Nekem eleinte szokni kellett, de a végére bejött, és biztos sokaknak még, azért nem véletlenül lett ismert :) Na, meg a zenéje is állat.

 3. Void szerint:

  hi! tudna valaki ehez magyar feliratot készíteni? megvan a 2cd-s DVDRip de sehol a neten nem találtam magyar subot:(

 4. harpo szerint:

  Ha kell original OST, nekem van:) Filmet én is megnézem majd.

 5. asiafan szerint:

  megvan, köszi

 6. gurugrafik szerint:

  Tegnap este sikerült megnéznem. Tetszett. Elsőzör nekem is rá kellett kicsit hangolódnom, aztán beszívott.
  Nagyon jók a szimbólumok, a zenéje pedig kúl. Nem vagyok nagy anime rajongó, de ez tényleg jó darab.

 7. Xiiau szerint:

  XD áá én első látásra beleszerettem. :3 örülök hogy találtam olyan embereket akiknek bejött.

 8. ikuko szerint:

  nos tegnap este mi is megnéztük,minden egyes kép remekül van megkomponálva,nagyon bejött hogy a háttér fotó realisztikus, mégis festői viszont a karakterek mintha matricák lennének,Fehér sapkáitól kész voltam:-)(én is akarok olyan sapikat…)és ennek tetejébe még a sztori is besztof’ volt.a végére azért kicsit betojóztam a gatyába amikor Fekete a sötét énjével küzd…szóval beraktam a kedvenc animéim közé:-)
  annyira rendben van minden egyes részlete:-)minden animeszerető ismerősömmel meg fogom nézetni:-)az tuti

 9. ikuko szerint:

  még annyi hogy a kill bill-ben van egy pár perces animáció Kimaruról rögtön az jutott az eszembe
  meg a másik:-D nem tucat arcúmanga karakterek vannak benne:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük