Istenek fegyverzete – filmzene

Bár a fenti kép meggyőző, a neten talált információk alapján nem vagyok benne biztos, hogy így, ebben a formában létezik-e a dolog, a lényeg, hogy olyan 2.5 lemeznyi Alan Tam mp3-ról van szó. A helyzetet bonyolítja, hogy a filmet nyugaton (US) már eleve más filmzenével mutatták be, így sokféle verziója van, más-más dalokkal. Alan Tam amellett, hogy Jackie-hez hasonlóan énekes sztár is, a film másik főszereplője volt. A külön dalokon kívül volt egy duettjük. A két, kínai és angol nyelvű Alan Tam szólólemez tartalmát itt láthatjuk:

http://www.jackiechanmusic.com/strack/armour/index.html

A kantoni lemezen (Lorelei) három filmes dal van (Lorelei, Midnight Rider, Friend), amelyeken mind Alan énekel csak, pedig a Friend of Mine volt a duettjük. Az angol verzión (Thunder Arm) is ez a három dal szerepel. A Midnight Ridert meghallgathatjuk innét:

http://www.mediafire.com/?9mzbmmdz4vk

Mindkét lemezt 1986-ban adták ki, egy évvel a film megjelenése előtt. Hiányzik róluk tehát Jackie Chan éneke, és pl. a Flight of the Dragon (High upon high) c. dala, amivel a film végződik:

http://www.youtube.com/watch?v=6BOAlwgyawQ

Ezt Jackie ugyanebben az évben megjelent, Sing Lung c. szólólemezén találhatjuk meg. Ez a film kantoni és angol nyelvű verzióin is szerepelt, és van angol verziója. Már nem emlékszem, nálunk melyikkel ment, de úgy tudom, Európában nem vágták meg a filmet, legalábbis én moziban láttam azokat a jeleneteket (egy héten többször is:), amik az amerikai verzióból hiányoznak. Pl. a film elején levő koncertes részt, ami valamiért az egyik kedvencem. Jackie a "The Loser" nevű bandájával zenél, de erről a dalról semmit nem tudok. Magát a filmzenét nem nagyon lehet boncolgatni, egyszerre kantopop és 80-as évek, igazából a film és nosztalgia teszi naggyá.

A bejegyzés kategóriája: KÍNAI, ZENE
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük