Jet Li válaszol

Már a magyar mozikban is megy a War, nem sok sikerrel, alakulgat a kételyeket ébresztő Jet-Jackie közös kalandfilm, és a történelmi Warlords decemberi, kínai bemutatója is közeleg. Úgyhogy kissé megkésve szemezgetek Jet nyári online beszélgetéséből, mert néhány válasza sokszor felmerülő kérdéseket és aktuális filmjeit is érinti. A teljes chat itt.

Megtudhatjuk, hogy Jet naponta meditál, szeretne egy jobb világot csupa szeretettel, a One Foundation-t az anyagiak, vagyis a pénzgyűjtés mellett arra is szánja, hogy az emberek jobban törődjenek egymással. Eleinte zavarban volt, amiért csak 30-as éveiben kezdett angolul tanulni, de rájött, elég, ha megpróbálja a legtöbbet, ami tőle telik, és kevesebbet foglalkozik azzal, más mit gondol. Azt is mondja, a vallásos hit nem az egyedüli út a megvilágosodáshoz.  A legérdekesebb téma talán a kung fu és wushu terminusok közti különbség volt. Erről ezt mondta:

Kínaiul a kungfu idő(befektetés)t jelöl, leírhat bármit, amivel sokat foglalkoztál. Mondhatod, hogy egy szakács kungfuja nagy, mert 10-20 évig gyakorolta a főzést. Mivel a wushu megtanulása is sokáig tart, ennek gyakorlására is mondhatod, hogy sokat kungfuztál. De a wushu konkrét jelentése "a konfliktus elhárításának művészete". Ez lehet egy technika, tanítás, filozófia, kultúra.

Kategória: CELEB, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.