Don’t Look Back


http://www.imdb.com/title/tt0835823
Trailer

Nae cheongchun-ege goham (2006), Korea. Rendező: Kim Young-nam
Kb. egy hete láttam a filmet, és már alig emlékszem a történetre, de azért felejthetőnek nem nevezném, a hangulata még rémlik, és szórakoztató volt. Amolyan impresszionista alkotás, épp csak megmutat valamit, különböző összetalálkozó vagy éppen egymás mellett elmenő életek egy problémáját, rövid szegmensét vetíti elénk úgy, hogy abból nem von le tanulságot. Legyen az a mi dolgunk, mi döntésünk. A szereplők is döntéshelyzetben vannak, de a végeredményt nem tudjuk. Kivéve, ha a film címét tekintjük a dilemmákra adandó válasznak…

A találkozások, a film hangulata miatt valamiért emlékeztetett az A Stranger Of Mine-ra, bár nincs olyan bonyolult sztorija. Három történetet mesél el. Az elsőben egy magánéleti problémával küszködő lány, aki nővérével él, nem tudja feldolgozni 15 év eltűnés után felbukkanó apjához fűződő érzelmeit. A másikban gyári leépítések problémái közt jön elő a romantika, a telefoncég alkalmazottja ugyanis hallgatózik az egyik vonalon, és beleszeret a megfigyelt nőbe. Utána egy seregből hazatérő tiszt problémáit láthatjuk, akinek a felesége furcsán viselkedik. Őt, mármint a férfit, Kim Tae-Woo játssza, ezért is néztem meg a filmet :) de a többiek is jók. Ajánlom.

A film Svájcban is sikeres volt, a Locarnoi Filmfesztiválon három jelölésből kettőt megnyert: a Netpac Award-ot és a Fipresci Prize-t.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük