Invisible Target OST

  

A fiatal sztárokat és látványos harci jeleneteket felsorakoztató idei akciósiker, az Invisible Target filmzenéje sajnos nem jelent meg külön, azonban a 3-lemezes Limited Edition DVD tartalmazza a korongot. Akit a zene is érdekel a filmmel együtt, az jól jár vele, mivel elég kedvező áron kapható a box, a specialitásokra és különleges csomagolásra vágyó filmrajongók viszont nem várhatnak sokat, egyszerűen csak egybecsomagoltak 3 lemezt egy triplatokba, kartonokkal elválasztva őket. A fenti lap (két oldala) tehát maga a cdborító.

Anthony Chue kanadai zeneszerző, aki iskoláinak végeztével Hongkongba költözött. Klasszikus zenei képzettséggel rendelkezik, zongorán, harsonán és basszusgitáron is játszik. Zeneszerzést klasszikus és jazz tanszakon is tanult, több sztár turnéján is részt vett zenészként, pl. Andy Lau és Leon Lai mellett billentyűzött, és saját zenekarával is fellépett. Zeneszerzési, hangszerelési munkákat a filmeken és sztárokon kívül végez a HK-i Filharmónikusoknak, sőt, a kanadai tűzérség katonzenekarának is. Filmzenéi: PaPa Loves You, Divergence, Invisible Target. A Divergence-ért Golden Horse Award-ra jelölték, korábban pedig a Men Suddenly In Black zenéjéért is, amelyet Peter Kam-mel közösen jegyez. Honlapján belehallgathatunk 1-2 számba.

A score kicsit az Infernal Affairs-re emlékeztet, annyiban, hogy modern ritmusokat, hangszíneket variál a vonósokkal, zongorával, klasszikus zenével és kínai dallamokkal. Talán nem annyira egyedi, de hangulatos. A filmben jó volt, de nem maradt meg különösebben, inkább csak működött. Sok gyors, pörgős rész van benne, és bármennyire is próbál kínai ízeket vegyíteni bele, meglehetősen nyugati zene, amiből nem nehéz az alkotó fenti gyökereire következtetni. Sokféle dal van benne, szép líraiak is. A menőbb jelenetekhez pedig hasonló zene dukál, a fiatal, 34 éves zenész mer mai elemeket, elektromos gitárt és indusztriális hangszíneket is használni. Összességében egy nagyon sokrétű, érdekes album, ami előrevetítheti a szerző pályafutásának további sikereit.

A bejegyzés kategóriája: KÍNAI, ZENE
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük