Jet Li: War


http://www.imdb.com/title/tt0499556

Amerikai akciófilm (2007), korábbi címe Rouge volt. Rendező: Philip G. Atwell F.sz.: Jet Li, Jason Statham, Devon Aoki, Ryo Ishibashi, Sung Kang, Kane Kosugi.

1-2-pontos filmre számítok, és az alacsonyra helyezett léc sem valami stabil. Linek jól áll az öltöny, de sajnos a Lethal Weapon 4-ből ismert sármos marconát nem tudja hozni, ezért csak remélni tudom, hogy az érzéketlen, kifejezéstelen bérgyilkos megszemélyesítése direkt van, és nem színészi képességeinek folyománya. A film és a sztori amerikaiasan bugyuta, de még annál is jobban, és sokat kell várni a hőn áhított akciókra is. A kiszámítható cselekmény és közhelyes párbeszédek tetejébe a japán nyelvű dialógusok (jakuzákról van szó) is borzalmasak, úgy tűnik, mintha még a japán szereplők sem beszélnék a nyelvet, de persze a "csúcs", amikor Jason Statham is belekezd… Na, nem, mintha Li angolja jobb lenne.

  

A történet (vagy éppen annak hiánya) elég lassan halad, már az első órában szükségem van egy extra adag kávéra. Az értelmetlen erőszak kifejezés is külön értelmet nyer (sic!:) azáltal, hogy különösebb logika nélkül mindenkit lemészárolnak, hacsak nem az a logikája, hogy tényleg mindenkit le kell mészárolni. Sajnos a képek, sem a zene (amiből kevés van) nem adnak semmiféle hangulatot hozzá, pedig videoklipes rendezőtől legalább ennyit várhatnánk. Az első képsorok tele voltak villódzó vágásokkal, alig lehetett látni, hogy ki kire lő. Atwellnek (aki egy-egy 50 Cent és Eminem klipet csinált) ez az első filmje, és őszintén szólva elképzelni sem tudom, hogy kaphatta meg ezt a munkát a CV-je alapján. Az a fajta, furcsa film ez, aminél már pont a nagy ritkán előforduló akciójeleneteket pörgetem át, mert annyira túl akarok lenni rajta, hogy az üldözés és verekedés időhúzásnak számít. Néhány idióta, drámai dialóguson még akár röhöghetünk is, de a legtöbb inkább kellemetlen mértékben szánalmas. 3/10.

 

filmrészletek itt:
http://www.blackfilm.com/20070810/features/war_c1.shtml
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-jHWhr-wyV8

(Szeptemberben már számíthatunk R5-ös ripre; hazai mozibemutató november 1.)

Kategória: FILM | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Elena szerint:

    Szerintem nem volt annyira rossz. Nem számítottam ilyen végkifejletre.

  2. leirionn szerint:

    Szerintem sem rossz film. Jet Lit nem kedvelem különösebben, de most először szimpatikus volt. Bár lehet, hogy a magyar hangja miatt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük