Aoi Kuruma OST

Nemcsak ritkasága, hanem tartalma miatt is kincs az A Blue Automobile (Aoi Kuruma) c. film zenéje, amelyet Keiichi Sokabe szerzett. A lemezt, úgy olvastam, ingyen osztogatták a film bemutatóján, kis példányszámban jelent meg, és (Japánban legalábbis) még megrendelhető a zeneszerző honlapjáról. Itt egyébként találunk egy mp3 mintát is:

http://www.sokabekeiichi.com/shop/r0014_aoi.html

Először azt hittem, a nagy kék kocka valami hiba az oldalon, lusták voltak beszkennelni a képet, de amikor az ebay-en is rábukkantam a lemezre, kiderült: ez valójában maga a cd borító, felirat nélkül. A dalok:

1.リチオとアケミ (Richio and Akemi)
2.愛のテーマ(離陸編)(Love Theme (Takeoff Compilation))
3,スロウモーション (Slow Motion)
4.世界の終わり (End Of The World)
5.ラブ・ストーリィ (Love Story)
6.オーロラ (Aurora)

Az angolul fellelhető információk hiánya ellenére a többiből úgy tűnik, hazájában eléggé ismert és foglalkoztatott zenészről van szó, sok válogatásalbumot szerkesztett, és sok sajátot adott ki. Van egy zenekara is, amellyel (mint énekes-gitáros) rendszeresen fellép. Nem mellékesen elég jól is néz ki:

http://smashingmag.com/tour/03tr/030930sokabe_keco.html

és egyébként pedig pont ma van a (36.) születésnapja, úgyhogy Happy Birthday, Keiichi!

Nade térjünk vissza a filmhez készült, bő félórás minialbumhoz. A film egy kihalt, de szép, göcsörtös ágú fákkal díszített, idilli tájképpel indul, amin épp, hogy csak észrevehető az egyik távoli ágon himbálózó alak.. A szinte költségvetés nélkül készült, amolyan independent dráma egy szőkített hajú DJ körül bonyolódik, és – bár még nem néztem végig – a művészieskedő, melankolikus hangulat uralja. Ez hallható a lemezen is, ami maga is kicsit indies, alternatív rock elemek keverednek benne elektronikus ritmusokkal, máskor akusztikus gitár szólót hallunk vagy éppen lounge zenét. Modern, egyéni, kellemes és nagyon hangulatos album, az egyik legjobb soundtrack, amit mostanában hallottam. A Ryuichi Hiroki rendezte Vibrator zenéje ugrik be róla, az is elég jó amúgy.

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, ZENE
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. espirit2 szerint:

    Én Júliusban találkoztam egy Japán csapattal akik a TOKYO SKA
    PARADISE ORCHESTRAnéven működnek . Album címe:Wold Famous. Többnyire nevükhöz hűen ska zenét csinálnak,de a rock’n roll is felbukkan vagy a líra.Kevés a vokális szám,de ez nem baj,hisz a zene európai. Nekem a „russian cowboy”nagyon tetszik,ismert orosz dallam,de mind jó.
    Hogy mi a ska? szerintem a punk ,a csűrdöngöló cigányzene és a reage keveréke. Vagy mégsem? Ha jól emléxem 1980tájt hallottam a Special-t ebben a stílusban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük