Sziget Fesztivál

AUGUSZTUS 8. 17:00 – Gocoo (Japán)
Helyszín: iWiW Világzenei Nagyszínpad
"Napjaink egyik „legütősebb” ütőegyüttese, a japán Gocoo először jár Magyarországon, s rendkívüli – ünnepélyes és felkavaró – nyitást ígér a Világzenei Nagyszínpad programjának. A tizenegy dobosból álló csoport tíz éve működik, s három lemezével (Healing Asia Vol. 2 feat. Gocoo, Live 01, Lovebeat) és turnéival kitörölhetetlen nyomot hagyott a dobosirodalom vizuális és akusztikus nagykönyvében. Ami a „ritmusok akrobatáitól” hallható és látható, az – a kritikák szerint – a „tradicionális taiko-dobolás és a földrengés”, a „végítélet és a megtisztulás” erejével hat, s a tradicionális kultúrák, a pop-rock és a technó rajongói számára egyaránt népszerű."
Official site: http://www.gocoo.de/

AUGUSZTUS 9. Csütörtök 00:40 – Secai: MAMMOTH (Japán)
Helyszín: Cökxpon Ambient Sátor
Official site: http://secai.info/voice.html
YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=P7_rPp291sE

AUGUSZTUS 10. Péntek 16:00 – Bunkyo Daiko
(Hiroshimai Bunkyo Középiskola dobos csapata) (Japán)
Helyszín: Fű – a Színházi sátornál
"A Bunkyo Daiko 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse és életben tartsa a japán dobolás nemzedékekről nemzedékekre öröklődő hagyományait Hiroshima városában. Az együttes teljes egészében középiskolás diáklányokból áll, ami elég ritkának számít Japánban."

AUGUSZTUS 10. Péntek 21:00 – Hiroaki Umeda: Accumulated layout (Japán)
Helyszín: Színházi Sátor
"Hiroaki Umeda eredetileg fotózni tanult, majd húszévesen rájött, hogy a tánc számára a leghitelesebb művészi kifejezőeszköz… Darabjainak egyszerre zeneszerzője, koreográfusa, látványtervezője és előadója. Lenyűgöző színpadi jelenléttel és koncentrációval bír, egyik pillanatról a másikra vált a totális mozdulatlanság, vagy a finom és óvatos rebbenékenység, és az egész testét áramütésként átható vibrálás között. Igazi csemege a japán kortárs tánc szerelmeseinek!"
Official site: http://hiroakiumeda.com/contents.htm

AUGUSZTUS 12. Vasárnap 21:00 – Lee K. Dance:
Between (Köztünk) / The Spring Dreams (Tavaszi álmok) (Dél-Korea)

Helyszín: Színházi Sátor
"A Lee K. Dance munkáit a különleges expresszivitás, a letisztult formák és a tökéletes mozdulatok jellemzik. A Between okos, elmélyült tanulmány az emberi kapcsolat fejlődésének fokozatairól. Két idegen vajon mi mindent gondol egymásról az első találkozáskor?
A The Spring Dreams cím egy ősi koreai mondásra utal, amelyben minden tűnékeny, sekélyes, kétes dicsőséget a tavaszi álomnak, azaz valamiféle illúziónak tulajdonítanak. A darab a hiú ábrándok kergetését ábrázolja, amely elvakít, és ezért extrém, és sokszor fájdalmas helyzetekbe taszítja áldozatát."
Koreográfus: Lee Kyung-eun • Előadják: Kwon Me-young, Kim Se-eun, Lee Eun-sil, Lee Kyung-eun • Zene: Gang-gang-sool-rae by Cho gong-rye

AUGUSZTUS 12. Vasárnap 22:00 – Satoshi Tomiie (Japán)
Helyszín: Nokia Party Aréna
"Satoshi Tomiie a világ egyik legkeresettebb DJ-je, amellett hogy őt nevezhetjük Japán legsikeresebb nemzetközileg elismert DJ-jének és house producerének is. 2000 -ben Tomiie elkészítette debütáló albumát a Sony Music gondozásában "Full Lick" címmel, melyet a kritikusok mai napig az egyik legjobb house albumnak tartanak. … Satoshi csendes és szerény; és kétségtelenül a minőségi underground dance zenék egyik legkiemelkedőbb alkotója, amit a világ összes pontján napról napra bebizonyít."
Official site. http://www.satoshitomiie.com/global/
MySpace: http://www.myspace.com/satoshi_tomiie

AUGUSZTUS 13. Hétfő 21:00 – Leni-Basso Dance Company: Finks (Japán)
Helyszín: Színházi Sátor
"A ‘90-es évek kortárs tánchullámának hatására alapították a japán Waseda University diákjai 1994-ben a Leni Basso társulatot, amely a sokszínű, izgalmas, multikulturális Tokió táncéletének folyamatosan meghatározó szereplője. Folyamatosan megújuló saját táncnyelvük titka a kísérletezés. A Finks a szemet és a fület egyaránt elkápráztató multimédiás előadás. A tüzes, erőteljes, gyors és indulatokkal teli mozgás a harcművészetek kifinomultságára emlékeztet. A táncosok nem csupán egymással folytatnak izgalmas párbeszédet, hanem a vetített képpel, a zenével és a fényekkel is állandó interakcióban vannak."
Koreográfia: Akiko Kitamura • Előadják a Leni-Basso táncosai • Eredeti Zene: Keigo Emura • Videó és díszlet: Akihiko Kaneko • Jelmez: Masako Watanabe

Info a Sziget.hu honlapjáról, Skyneth gyűjtése.

Kategória: MŰSOR | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. bajtaiandras szerint:

    szia, tetszik a blog nagyon. azt szeretném kérdezni tőled, hogy tudsz-e egy olyan honlapot ajánlani, ahol régi és új távol-keleti filmek jó minőségű plakátjai vannak összegyűjtve, valami ahhoz hasonlót, mint amilyen az impawards.

  2. Dr.Tatsuya szerint:

    a Gocoo óriási volt…ha valakit érdekel dvd-t is szerezzen be tőlük ne csak cd-t, látványnak sem utolsó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.