Invisible Target


http://www.imdb.com/title/tt0995739/
official site: http://www.invisibletarget.com/
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=OuMhhHyL9ro

2007-es (alig egy hónapja bemutatott) hongkongi akciófilm Benny Chantől (ő rendezte az Újabb Rendőrsztorit, és Jackie Chan legutóbbi buktáját, a Rob-B-Hood-ot). Illusztris főszereplők: Jaycee Chan (Jackie fia), Nicholas Tse, Shawn Yue, Andy On és az aktuális harcművész csoda: Wu Jing. A látványos verekedések nemcsak neki köszönhetőek, állítólag a filmhez nem használtak kaszkadőröket, és a színészek maguk hajtották végre az összes mutatványt. A valós és filmes kungfuban is némi jártasságot szerzett Nic Tse esetén ez talán még elképzelhető, de a többiektől  igazán szép teljesítmény.

 

Adva van három zsaru, ketten keményfiúk, de elég forrófejűek és szabálytalankodók (Tse és Yue), a harmadik (Chan) pedig naív, tisztességes, utcai rendőr, aki eleinte csak parkolási birságot oszt, de sokkal komolyabban veszi magát. Aztán van az embertelenül gonosz gengvezér (Wu), aki ha kicsit előrebiccentve mosolyog, nagyon sármos tud lenni, mielőtt megöl. A két fél találkozik, és jól elbánnak egymással. Először persze a gonosz – neki köszönhetően egyikük barátnője halt meg, másikuk csak néhány bordát tört, a szelíd rendőrfiú pedig testvérét keresi a zűrös bandán. Épp annyi történet van, ami elviszi a hátán a látványos akciót, utóbbiból szerencsére nincs hiány, bár azért a kidolgozatlan alapok miatt néhány ásítás átcsúszik a verekedések idejére is.

 

A kaszkadőrtelenség, vagy csak maga a – dróttal is meg-megtámogatott – harc mindenképp a szereplők dicséretére válik, és színészként is sokat fejlődtek. Jaycee különösen, az Újabb rendőrsztori óta lassan már – ha más téren nem is – ebben lekőrözheti a papát. És mennyire hasonlít! Aztán Nicholas Tset is érdekes volt (meg Shawnt) ilyen "felnőtt" szerepben látni, 30 körül járó karaktereket játszottak, és nagyon jól áll nekik a "kor". Már nem csak jóképű, fiatal szépfiúk, hanem a következő évtizedek tuti sztárjai, joggal. Jackie Wu (vagyis Wu Jing) is jobban játszott, mint előző filmjeiben, de tőle azért még jó lenne többet látni, mert bár kungfu terén nagy tehetség (Jet Li mesterétől tanult), arckifejezéseinek száma továbbra is véges. A filmet mindenesetre a látvány miatt érdemes megnézni, szinte végig pörög, rengeteg óriási verekedés van, véget nem érő üldözések (autóval vagy háztetőröl leugorva), törés-zúzás, lövöldözés és robbanások sora…

 

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. t3v szerint:

  „arckifejezéseinek száma továbbra is véges”
  :-DDD

  Megnéztem az imdb-n, és én még csak a Zu warriors remake-et láttam a fickóval, ami nem nyújtott maradandó élményt, szóval nem emlékszem, mekkora színészi tehetsége van. De majd a maga idejében lenyomozom ezt az IT-t, jót fog tenni a középszerű koreai akciófilmek után.

 2. asiafan szerint:

  SPL-t sem láttad? azt azért érdemes lenne – nemcsak miatta, itthon úgy jelent meg, hogy Bosszúhadjárat vagy mi.

 3. t3v szerint:

  kösz a tippet, máris beizzítottam a kapcsolataimat :)

 4. manu szerint:

  No, lemaradtam? Van már végre kantoni hanggal? o_O

 5. asiafan szerint:

  nincs, de jó volt így is, amíg nincs dvd :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük