Nana 2


http://www.nana2-movie.com/
http://www.nana-nana.net/
http://www.imdb.com/title/tt0882791/

Japán romantikus tinifilm, mangából adaptálva (2006). Mint a címből is kiderül, a 2005-ös, Nana mozifilm második részéről van szó. Az első ugyanis nagy siker lett, így rekord gyorsasággal, másfél hónap alatt leforgatták a folytatást, és még tavaly bemutatták. Nekem még az első résznél is jobban tetszett az új, de ezzel azért óvatosan, mivel nekem annó az Azumi 2 is bejött :)

Az előző történet arról szólt, hogy találkozik két Nana nevű lány, hamarosan lakótársak lesznek. A Hachinak becézett kis ártatlan naív rajongva figyeli a rocksztárkodással próbálkozó, hálósruhás dark Nanát, a film pedig leginkább ez utóbbi (Mika Nakashima színésznő, aki amúgy tényleg énekes) magánéleti szenvedéseit taglalja. Az első részben rocker-Nana liblingje, Ren, Ryuhei Matsuda volt, a mostani részben észre sem vettem, hogy nem ő játszik, csak furcsán jóképű volt a színész, Nobuo Kyô… Ennél fontosabb szereplőcsere, hogy a naív Nanát is más színész játszotta, bár a stílust az új is hozta, szerintem sokkal jobb lett, Yui Ichikawából valahogy hiányzik az az idegesítő bárgyúság, ami Aoi Miyazakit annó nem tudta szimpatikussá tenni a számomra. Úgyhogy szerintem a stáb is jobb lett, a rendező pedig ismét Kentarô Ôtani.

A mostani történet fókuszában a másik Nana, Hachi áll, aki már a korábbi történetben is rajongója volt a rock-Nana szerelmével egy zenekarban játszó Takuminak (Tetsuji Tamayama), őt (mármint Hachit) pedig a Nana bandájában gitározó Nobu (Hiroki Narimiya) szereti. A helyzetet végül még egy ultrahangvizsgálat teszi még bonyolultabbá, és jöhet a dráma. Közülük én sem tudnék választani:

A sztoriban tovább érnek a szereplők, bár nem sok idő telt el, de azért komolyodik minden karakter, változatos, hihető személyiséget kaptak, és a színészek is jól formálják meg mindezt. A zene talán kevesebbet van jelen a filmben, a második felében egy-két dal megy végig, ami nem különösebben érdekes, legalábbis nem olyan megható, mint az első részben volt. A filmet mindenesetre jó nézni, a beállítások és a szereplők is nagyon szépek, stílusosak, van bennük valami rajzfilmszerűen irreális esztétikum. Gondolom, minden félperces jelenet előtt újra végigment rajtuk a fodrász és a sminkes. A történet szerintem izgalmasabb, feszültséggel telibb, mint az első részben volt, bár megint egy kicsit hosszúra nyújtották, és belassult a végén. Olyan 30 perccel rövidebben jobb lett volna (több, mint kétórás a film). Akinek tetszett az első, ezt se hagyja ki.

 

trailer: http://youtube.com/watch?v=WV7g6g6aET4
zenék: http://youtube.com/watch?v=zGovVgVPf1w
http://youtube.com/watch?v=sMXI-BCXLbs
http://youtube.com/watch?v=ZCrZrlq1gdM

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. harpo szerint:

  Mika énekesnőként is egy istennő, érdemes a koncertjeit is megnézni, főleg a régebbieket.

 2. Mesi szerint:

  Az első rész nem csak az énekes Nanáról szól,bár ő van előtérben. Nem a magánéleti szenvedéséről szól a film,hiszen a végén Hatchi mondja,hogy milyen csodás volt a gyermekkorból való átváltás a felnött életbe Nana segítségével. Inkább a felnövésről és a barátságról szól szerintem. A második rész pedig a sztori folytatása,követi az animét,csak gondolom nem fért egybe. Hogy romantikus film,azt pedig meggondolnám,inkább olyan,mint a valós élet. Fájdalom van benne,de sok öröm is. Szerintem ezért is olan jó,mert nem egy szokványos történet,nagyon is életszerű. Szerintem egy remekmű mindkét rész ^-^
  Köszi,hogy beleokoskodhattam :P

 3. dodo szerint:

  Valaki tudna nekem wblapot, ahonnan letölthetem angol felirattal, vagy valami eshetőséget, hogy megnézhessem, mert két napja próbálom leszedni egy angol honlapról, de egyszerűen nem nyitja meg. Előre is mindent köszi.
  (Ha valahol megvásárolató, nekem az is jó, csak Magyarországon legyen. Azért gondoltam, hogy sehol sincs, mert még a port.hu-n sem találom sem a filmet, sem a szereplőket.)
  Amúgy az elsőt én is imádtam. Most már senki nem gyomlálhatja ki belőlem a Nanaimádatot, csak az, ha a 2 valami borzalmasan rossz lett, amire a leírásokból nem sok esélyt látok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük