Japán Filmhét

Sajnos az indiai filmfesztiválról csak későn értesültem, de egy-két napig még tart, talán el lehet csípni valamit. Ugyanezen az oldalon adnak hírt a Japán Filmhétről is, ami június 14-20. közt lesz az Örökmozgóban. Emellett a Japán Alapítvány rendezésében kéthetente van japán filmklub, ahol ingyenes vetítéseket tartanak, angol felirattal és szinkrontolmácsolással. Ennek a következő időpontja június 27. 18:30 (szintén az Örökmozgóban), a film pedig az Oszakai történet. A japán filmhét vetítései:

Belélegzés-kilélegzés (Shinkokyu no Hitsuyo), 2004, r: Shinohara Tetsuo 06.15.18.30
Fürdőhely pingponggal (Takkyu onsen), 1998, r: Yamakawa Gen 06.18.18.30
Go, 2001, r: Yukisada Isao 06.19.18.30
Kószálók (Riarizumu no yado), 2003, r: Yamashita Nobuhiro 06.20.18.30
Mellékszereplő (Sanmon yakusha), 2000, r: Shindo Kaneto 06.17.18.00
Nők tükörben (Kagami no onna tach), 2002, r: Yoshida Yoshishige 06.16.18.00
Ragyogó jövő (Akarui mirai), 2002, r: Kurosawa Kiyoshi 06.14.18.30

Kategória: MŰSOR | A közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. harpo szerint:

  Hmm, ezek a japán alpítványos filmhetek sajna általában elég uncsik, nagyon középszerű és felejthető filmeket vetítenek mindig, legutóbb úgy két éve volt érdemleges filmhetük, mikor Miike-et, Toyoda-t, Sogo Ishii-t, Kiyoshi Kurosawa-t tettek a programba. Azóta is várom, hogy ez a csoda megismétlődjön, de hiába… A filmklubbal detto ez a probléma. Persze nem akarom senki kedvét elvenni, akit érdekel menjen, én a mostaniból egyet fogok megnézni, az elsőt, amit Shinohara Tetsuo rendezett, ez jónak tűnik és kedvenc japán helyemen, Okinawa-n játszódik. Ha másért nem is, legalább a gyönyörű mediterrán táj miatt biztos nem lesz haszontalan.

 2. asiafan szerint:

  A Bright Future se rossz, de én sem értem ezt a kínálatot, talán technikai vagy anyagi okai lehetnek.

 3. harpo szerint:

  Na igen, Bright Future tényleg nem rossz…én is ajánlhattam volna, de mivel anno láttam Titanicon, meg asszem utána is feltűnt mozihálózatban egy pár alkalommal, így lerágott csontnak vettem, aki akarta már látta.
  A filmről jut eszembe, épp tegnap nézegettem The Back Horn PV-ket, és pont az egyik legkedvencebb dalom videójában (Mirai) végig bright future-öznek, sok bevágás van a filmből. Nem emlékszem, hogy ez a dal elhangzott volna a filmben, vagy bármely más daluk, de nem lehetetlen…, vagy csak egyszerűen szeretik a filmet és a dalszöveg valamelyest igazodik hozzá. Hm, újra kéne néznem.

 4. asiafan szerint:

  A film japán címe Akarui Mirai, és valóban ez a theme song.

 5. harpo szerint:

  Ami a gyér kínálatot illeti, igen főleg anyagi okok állnak mögötte, ezek a filmek mind a Japán Alapítvány videotárát gazdagítják, vagyis ajándékozott filmek. Az említett szuper filmhétnél más volt a helyzet, az valami ünnepségsorozat keretében lett megtartva, és a filmtekercsek vetítés után mentek vissza J-ba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük