Rough (ラフ)

 
http://www.imdb.com/title/tt0819800/
http://www.rough-movie.jp/

Japán romantikus film (2006) a Nana rendezőjétől (Kentaro Otani). Ez is képregényadaptáció (az eredetit Mitsuru Adachi írta), iskola és vizisport témában. Főszerepben Masami Nagasawa.

Egy sportiskola koleszében játszódik a film, ahova ösztöndíjas tehetségek járnak, egy-két judóst leszámítva leginkább a medencéhez köthető sportágakban, ami konkrétan úszást és toronyugrást jelent. Utóbbiban a női főszereplők jeleskednek, a fiúk pedig egymás melletti sávban versengő úszók. Egyikük az országos rekordot is megdönti, komoly, sikeres és gazdag, a másikuk az érzelgős, magába forduló és örök második, és ami összeköti őket, az persze a kiszemelt csaj. Plusz van még egy koleszon kívüli, kissé kiközösített lány is, aki az előbbinél sokkal jobb ugró, ám szintén az egyik srácba szerelmes. A fő pár (ugrólány és második úszó) viszonyát pedig egy családi ellentét is bonyolítja (gyengécske Romeó és Júlia sztori). Mindez vegyítve a sport küzdelmek eszmeiségével, miszerint önmagunkat kell legyőzni, ne adjuk fel stbstb.

Kellemes kis átlagos film, ami néhol unalmas, és többnyire kiszámítható, de talán a szereplők vagy az egész szituáció sármja miatt mégis élvezni lehet. Akiket sem a tinirománcok, sem az uszodák világa nem vonz, azoknak ajánlható még a film a vékonyka lányok fenéken csattanva igazgatott fürdőruha close-up-ok miatt is. A témából adódóan lengébb öltözetben is látható, friss, ártatlan fiatalság szépségének is nehéz ellenállni, ami mellé még maga a környezet is látványos, a medence tündöklő, kék vizén tökéletes buborékok robognak át, lehetne ásványvíz-reklám is az egész.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.