Shaolin Fist Of Fury

 
http://www.imdb.com/title/tt0121496/

AkA Ninjas Over The Great Wall (Long huo chang cheng, 1987), hongkongi akciófilm.
Atyaég, ennyire rossz filmet már rég láttam. Vagy túlzottan elkényeztetem magam, és így elszoktam a B-szériától? Van ez cs is. Ráadásul ez még a Bruce Lee imitátor Bruce Le legjobb filmje, a többit elképzelni sem tudom. A színészek pocsékak, a sztori is, ráadásul mindennek a tetejébe a rettenetes angol szinkron még magyar társaival is felvenné a versenyt, a képminőség pedig a 200-szor másolt vhs kazetták világát idézi. Mindenki folyamatosan nyög, liheg, az effektek rosszkor vannak és gagyik. A harci jelenetek már látványosabbak (relatív), de a körülöttük levő igénytelenség mindent lehúz. A Bruce Lee vagy éppen Jet Li (és sok más) által is megfilmesített Fist of Legend vagy Fist of Fury történethez lazán köthető egyszerű sztori a szokásos klisék szinte mindegyikét hozza. Van védtelen nő (több is), lemészárolt család és bosszú, megölték a mestert is, kihívja egymást Kína és az országot épp leigázni próbáló Japán 1-1 harcosa, utóbbiaknál van egy becsületes mester, de a többiek inkább megbundázzák neki. Ennek tetejébe még nindzsákat is kapunk, sima feketék mellett tereptől függően vannak fehér hónindzsák is valamint egy olyan, aki kb. 5 percig harcol, miközben a teljes ruhája félméteres lángokkal ég, de azért lassan bűvészkedik a kardjával, csak végül berohan a házba, és felrobban. Jáj. Néhol azért röhögtem. "Oh, Shojiro! You've returned at last!" – "I'm not Shojiro. Shojiro is dead." – mire: "You've changed." Senkinek sem ajánlom.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 12 hozzászólás érkezett

 1. Lili szerint:

  Én, azért kiváncsi lennék erre is :) – ha nem másért akkor a poénos bénaságokért ;)

 2. Yakuza szerint:

  Felvillanyozott ez az ajánló. Ezek szerint lehet, hogy van még egy olyan gyökérség a földön, mint a Zombie vs. Ninja. De azért ennek a filmnek nagyon kellene igyekeznie, hogy akárcsak a nyomába is érhessen Godfrey Ho előbb említett gyöngyszemének.

 3. asiafan szerint:

  hm, az a zombies az imdb-n 1.4 pont, eléggé alatta van…

 4. arnold szerint:

  minek nézel ilyeneket? csak azt ne mondd, hogy nem találtál jobbat! :))

 5. Yakuza szerint:

  Hát igen. Nem könnyű egyáltalán pontot is adni rá. :)

 6. stier szerint:

  Szerintem elég sok rossz és jó filmet látnom kellenne még, mert csak akkor mondhatnám el magamról, hogy igazán “kritikus szemmel” néztem meg ezt meg ezt a filmet :)

 7. stier szerint:

  Jah, Lili voltam :pirul:

 8. asiafan szerint:

  nordic-t.org-on van egy free 40gigás pakk ilyenekből

 9. Lili szerint:

  Köszi :)

 10. saiyanjin szerint:

  Hi,

  Ez free letölthető csomag ? Vhogy sehogy sem találom…

 11. asiafan szerint:

  nordic-t.org/details.php?id=17548

 12. ¤ S/iy/n - Jin ¤ szerint:

  Ráadásul köze sincs a Shaolinhoz, max Honan tartományban forgathatták a filmet esetleg.Ezt nem bírom amikor ráakasztják a shaolin nevet mindenre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.