Three Kims


imdb — trailer

Three Kims aka Master Kims aka Mr.Kim vs. Mr.Kim vs. Mr. Kim – utóbbi az eredeti cím fordítása. Szóval három Kim nevű mesterről lesz szó ebben a 2006-os koreai vígjátékban, ami egy kis románcot és akciójeleneteket is tartalmaz, meg egy kis drámát vagy legalábbis tanulságot. Családi mozi. A három Kimet játsszák: Shin Hyeon-joon, Choi Seong-gook, Kwon O-joong. Rendező: Park Seong-gyoon.

Kim, a koreai taekwondo mester régi riválisa a japán eredetű kendót tanító másik Kim, aki tőle pár méterre tart fenn iskolát. Nemcsak a két mester, hanem a gyerekek is gyakran kerülnek összetűzésbe egymással – ki az erősebb, ill. melyik harcművészeti ág a jobb témában. Igen ám, de egy szép napon új mester érkezik a faluba, aki a kínai kungfuban jártas, és ráadásul őt is Kimnek hívják. Hamarosan azonban kiderül, a név mellett más is közös a három mesterben: ugyanannak a hölgynek a kegyeiért harcolnak. A gyerekek közben össze-vissza vándorolnak egyik mestertől a másikig. Az új Kim – aki ráadásul hamar az áhított nő közelébe kerül – a korábban rivális Kimeket szinte barátokká teszi, de mint várható, a végén mindenki a jó oldalon fog harcolni. A történet akkor kezd izgalmassá válni, amikor felbukkannak a gengszterek is…

Kellemes, mulattató, de nem igazán különleges film. Könnyen érthető, néha sablonos, egyszerű történetét talán inkább gyerekeknek szánták. Néhány tanulságot is levon a film, mint pl. azt, hogy nem az számít, melyik harci stílust tanulja valaki… Az alapszituáció folytán sokkal több humort vártam volna, a három mester azonos nevéből például semmilyen poént nem csináltak. Jók a színészek, és a vége felé már egész csavaros a történet, jóval többet ki lehetett volna hozni belőle. Az akció nagy részét egy-két tömegverekedés alkotja, ezeket jól megoldották, de minthogy csak néhány hónapos gyakorlás után váltak "mesterré" a film színészei, így e téren se számítsunk különleges látványra. Ettől függetlenül érdemes megnézni a filmet, szórakoztató volt.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük