The Restless OST és trailer

Nahát, hogy eltaláltam! Elkezdtem hallgatni a hamarosan DVD-n is megjelenő, tavalyi, nagyszabású koreai fantasy wuxia, a The Restless filmzenéjét, ami egyrész rettentően tetszik, másrészt a 8., To The End című számnál rájöttem, hogy ezt a zenét a Casshernből lopták. Mert teljesen olyan, mint a japán scifi score albumán a Tracked című szám. Áriázó kórus, vonósfutamok, világmindenség érzés… Ejnye már, no, akkor megnézem, ki követte el mindezt: hát ugyanaz! Ja! Igen: Shiro Sagisu, aki a fenti, koreai film és a Casshern mellett pl. a Musa (Harcos) kiváló filmzenéjét is szerezte. Ez esetben igazán megbocsátható, hogy korábbi kedvenceimre hasonlít a hangzás. Nagyon hangulatos, nagyszabású, érzelmes, igényes filmzene, olyan, ami mellett a filmnek valószínűleg minden leendő vagy nem leendő hibáját meg tudom bocsátani. A fent említett, szimfónikus önkoppintás mellett azért nagyon sok szép, eredeti szám van a lemezen, romantikus fuvola, tradícionális hangszerek és dallamok. A score egyébként 25 számot tartalmaz, emellett egy 8 számos single is megjelent még tavaly december közepén, a filmbemutató előtt. Utóbbin 2-2 koreai, kínai, japán nyelvű és instrumentális dal található.

Továbbhallgattam, és durvul. A 21. Let Me Save Her c. számban megint a Casshern OST-ről lop, csak annyiból cifrább a helyzet, hogy nem a score albumról, hanem a soundtrack-en levő közös dalából Satoshi Tomie-val. Egy az egyben. Akármennyire is szeretem azt az albumot, ez azért még nekem is sok…

A filmet viszont már nagyon várom. Több, mint 10 millió dolláros költségvetésből készült, és karácsony idejére legalább 400 koreai moziban foglaltak neki helyet, ennek ellenére csak 10. lett nézettségben, igaz, olyan népszerűbb filmek előzték meg mint a My Wife Is A Gangster 3 vagy éppen James Bond. A Restlesst Chon Dong-Oh rendezte, aki a Musa készítésében is részt vett, a film nívóját emellett Akira Kurosawa egyik filmjének jelmeztervezője (Emi Wada) és a Hős (Hero) művészeti rendezője is emeli. A harci jelenetekért pedig Jung Doo-Hong fele, aki már számtalan sikerfilmben dolgozott (pl. Taegukgi, Silmido, Tube, Musa).

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Lj7uZZmbx_c
MV: http://www.youtube.com/watch?v=wz4Gs8IUqUc

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, KOREA, ZENE
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. Bubbles szerint:

    Ezt a filmet biztos megfogom nézni. Koreaiakat amúgyis bírom:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük