Protégé


http://www.imdb.com/title/tt0841150/
http://www.protegethemovie.com
http://www.youtube.com/watch?v=U6a5pzNztJA

Moon to (2007). Hongkongi dráma, bűnügyi akció, triádfilm. Rendezte Derek Yee. Főszereplők: Andy Lau, Daniel Wu, Louis Koo, Anita Yuen, JingChu Zhang.

Korábbi hírek a filmről:

https://asiafan.hu/archives/2006/08/25/Andy_Lau_es_a_drogok/
https://asiafan.hu/archives/2006/10/21/Protege_teaser/
https://asiafan.hu/archives/2006/11/30/Protege_trailer/

Andy Lau legújabb, aktuális triádfilmje egy drogkartell körül forog, azon belül is a heroin illetve a máktermesztés a téma. Betegeskedő, idős főnököt játszik, aki szeretne nyugdíjba vonulni az anyagilag sikeres drogbárói székből, ezért egyre inkább bizalmába fogadja a Daniel Wu által játszott fiatal segédjét, aki pártfogoltjává válik (protezsáltjává, innen a cím). Ez persze nem megy simán, mint várható, valami nem stimmel az utóddal, jelen esetben leginkább az, hogy rendőr. Már hét éve beépült a maffiába, annyira vérévé vált a dolog, hogy már civilben is inkább elfut, ha rendőrt lát. Zűrös magánügyei vannak, amit csak tetéz, hogy megismerkedik a szomszédjában lakó drogos nővel és annak aranyos, szerencsétlen kislányával, akik együtt jönnek át hozzá kaját koldulni. A gyengélkedő, családos, szinte már szerethető maffiafőnök bizalmától viszont egyre inkább lojálisnak érzi magát, így sok belső konfliktust kell leküzdenie, hogy rájöjjön, amire a néző is: semmi sem fekete-fehér. Sok-sok dráma és erkölcsi kérdés merül fel a film során, és bár nem különösebben izgalmas, azért fordulatos és végig érdekes marad a történet. A szereplők személyisége talán lehetne összetettebb, de azért elég jók, és a drogkészítés, -terjesztés, -szállítás, -fogyasztás rejtelmei iránt éreklődőknek is tanulságos a film. Persze, konkrétumokat nem tudunk meg, csak végignézhetjük az utat, ami a szép, tarka mákvirágoktól a patkányok által kóstolgatott, többnapos hulláig vezet. Nem egy különleges film, de azért szórakoztató és néha elgondolkodtató is volt.

 
 

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. jawohl szerint:

    Nekem tetszett a film. Az elején kicsit féltem, hogy Infernal Affairs utánzat lesz, de sikerült drámaibb hangulatúra megcsinálni a filmet. Andy Lau-nak jól áll ez a triád vezér szerep; hiába már ő sem lesz fiatalabb.

  2. asiafan szerint:

    a szerep lehet, hogy jól állt neki, de az ősz haj már nem annyira :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük