Cruel Winter Blues


http://www.imdb.com/title/tt0969367/
http://www.hotblood.co.kr/
+ film, felirat és music video itt

Koreai gengszter-dráma (2006), rendezte Lee Jeong-beom. Fsz: Kyung-gu Sol, Han-seon Jo, Mun-hee Na.

Két városi gengsztert leküldenek vidékre, egy kis faluba, hogy bosszúból végezzenek egy ellenséges nagyfőnökkel, aki egyikük barátját megölte. A hosszas terepszemle során aztán egyikük a helyi taekwondo-iskolával, másikuk pedig a kiszemelt áldozat idős, ám igen furfangos és csípős modorú édesanyjával kerül közelebbi kapcsolatba. Mire elérkezik a tett ideje, ők már rég nem azok, akik voltak, és a cél is elhomályosul, de a bűnözői életben nincs mese, csak parancs.

Elsőfilmes rendezőként és íróként Lee Jeong-beom meglepően jól tejesített, a koreai, véres vagy melodramatikus gengszterfilm-dömping közepette egy értékes, egyedi filmet csinált, ami egészen másról szól, mint azok a klisék, amiket a sztori alapján várnánk. Nehéz is elmondani, de a lényeg, hogy ez inkább egy, a szereplők karakterét és annak változását hűen bemutató történet, ami mindenféle hatásvadász elemet elkerülve, meggyőzően és szolídan kezeli a témát, szép felvételekkel. Nem arról szól, hogy a vidéki, egyszerű emberek élete mennyire szebb, nem mutogat giccses természeti tájakat, nem csinál a lelki érésen áteső bűnözőkből szentet, és nem akar megríkatni. A felemelő képeket, érzéseket a rideg valóságból húzza elő, nem kevés humorral.

  

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. manu szerint:

    No! Én messze elkerültem a filmet, mert azt hittem, a szokásos koreai „két kemény és cool faszi rendet vág a népbe”, mint a City of Vilonce vagy a Running Wild és még sorolhatnám. De ha te azt mondod, hogy ez más, akkor megyek és megszerzem :)

  2. asiafan szerint:

    Szerintem ne hagyd ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük