Heavenly Mission

 
http://www.imdb.com/title/tt0891603/

2006-os hongkongi akciófilm, Ekin Cheng főszereplésével. Gyengébb szerepek után ettől a filmtől várhatta a közönség a jóképű színész nagy visszatérését, ami nem sikerült olyan látványosra, de azért a film elég jó. A történet: börtönből szabadult gengszter jó útra akar térni. Ettől aztán eléggé de ja vu-m volt, mivel egyrészt rengeteg ilyen film létezik, másrészt nemrég láttam egy hasonlót, amiben szintén Ekin főszerepelt… (A Goodbye, Mr. Cool című filmről van szó, ami egyébként talán egy kicsit jobb is ennél.) Az író-rendező James Yuen. Tovább szereplők: Julian Cheung, Stephen Fung, Niki Chow.

Nyolc évet volt börtönben a híres maffiavezér, Autumn Yip (Ekin Cheng), ez alatt az idő alatt sok-sok könyvet elolvasva újraértékelte az életét. Vagy nem? Miért tér vissza jótékonykodó üzletemberként Hongkongba? Tiszta lappal akar indulni vagy valami nagy, sötét dologban sántikál? Egyátalán kaphat-e bármi bizalmat? A ráállított rendőrfőnöktől (Alex Fong) biztos nem, egy egész team-et szentelnek ügyes-bajos dolgai nyomonkövetésére. A régi, triádos társak, a visszatérés hírére összegyűlő "testvérek" sem tudnak mit kezdeni a dologgal, egyedül csak a fiatal, Autumn hírére és fontosságára betegesen irigy, forróvérű gengszter, Ghost tudja, hova álljon (lásd a képet:)

A film akcióban nem annyira gazdag, de azért van benne elég izgalom, a szereplők kapcsolatrendszere, a karakterek érdekesek, a történet fordulatos, és különböző erkölcsi kérdéseket is felvet. Jó film, bár sokkal jobb is lehetne, ha valamiféle hangulatot is adnak hozzá, egy ideillő, kifejező filmzene nagyon hiányzott belőle.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük