Újabb igényes DVD az Odeontól


Anyátlanok (Nobody Knows)
Dare mo shiranai (Japán – 2004)

http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=6458
Az Anyátlanok nagy vihart kavart a 2004-es Cannes-i Filmfesztiválon – a filmet Arany Pálmára jelölték, főszereplőjét, a mindössze 14 éves Yuya Yagirát pedig díjazták is -, pedig Hirokazu Koreeda rendezésétől mi sem áll messzebb, mint a vihar. Az Anyátlanok csendes film. 140 perces játékidejéből hiányoznak a kirobbanó pillanatok, drámai fordulat is csak kevés akad: a film varázsát részleteiben érdemes keresni, mivel eme különleges filmcsemege bebizonyítja, hogy minden hétköznap különleges – főleg egy gyermek szemén keresztül.

16:9-es kép, DD2.0 surround, japán és magyar hang, magyar felirat, extrák: werkfilm, előzetes, videoklip, képgaléria
Megjelenés: 2007. április 3.

Kategória: NEWS | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. harpo szerint:

  Jó kis film, ajánlom, ha még nem láttad. A gyerekek nagyon édesek benne és csodásan alakítanak. A főszereplő kissrác a legjobb férfialakítás díját vitte el Cannes-ból.

  Megj: szerintem a szürke borító nem igazán illik a film hangulatához, lehetett volna inkább kékes-zöld, mint ahogy a film alapszíne is az volt végig. Az meg, hogy csendes film, nem teljesen igaz, talán csak a dokumentarista jelleg és a sztori hétköznapisága miatt tűnik annak.

 2. asiafan szerint:

  a fenti linken van egy szebb kep a tokrol, de a kinezete alapjan nem lenne hozza kedvem, szurke nyomaszto… az ara viszont egesz barati.

 3. ae szerint:

  időközben kiderült, hogy csak 2.0-ás eredeti hang lesz a lemezen (eredetiben is az volt). szerintem a film jellegéből adódóan ez nem világbotrány.

 4. asiafan szerint:

  ja, mar javitottam is..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük