A Stranger of Mine


http://www.imdb.com/title/tt0461857/

Unmei janai hito (2005), japán romantikus komédia/dráma. Rendeze és írta: Kenji Uchida. Fsz: Yasuhi Nakamura, Reika Kirishima, So Yamanaka, Yuka Itaya, Kisuke Yamashita.
A filmet itthon, a Titanic Fesztiválon is vetítették, Közeli idegenek címmel.

A film 11 díjat nyert, abból hármat Cannes-ban. A történet egy hosszúra nyúló, tokiói péntek éjszakát mutat be, ismeretlenek találkoznak egymással, és történeteik lassan összefonódnak. A film sztorija elsőre könnyed romantikának tűnik, de ahogy a poszteren is látható puzzle-darabkákat összerakjuk az új nézőpontból látható események, visszautalások segítségével, egyre okosabb, meglepőbb forgatókönyv tárul elénk, amely nem véletlenül nyert díjakat, és a film kapcsán sokaknak eszébe jutó Quentin Tarantinonak is becsületére válna.

A film első hőse egy fiatal nő, aki éppen a vőlegényétől költözött el, mert az megcsalta, és az utcán bandukol keseregve és cipelve a holmijait. Utána egy hasonlóan szerencsétlen szereplőt ismerünk meg, Miyatát, a töketlenkedő hivatalnokot, aki már fél éve exbarátnője miatt búsul, és nem tud ismerkedni. Barátja, az életúnt, cinikus magánnyomozó bezzeg jóval rámenősebb, le is szólít neki egy nőt az étteremben, aztán magukra hagyja őket. Aztán felbukkan még egy yakuza, akinek szintén megvan a maga baja, és egy szélhámos nő is, majd összekapcsolódnak a szálak. Egyes jeleneteket újra látunk más szemszögéből, kiderül, hogy a korábban látott részben másvalaki is volt a lakásban, és a látszólag lényegtelen jelenetek utólag új és több értelmet nyerve egyre többet árulnak el az eseményekről és hőseink jelleméről. A film nemcsak szórakoztató, de hangulatos, bájos, a zenéje is nagyon jó és szerves része a filmnek. Aki tudja, feltétlenül nézze meg.

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. harpo szerint:

  Tavalyi Titanicon vetítették, nekem is nagyon tetszett.

 2. asiafan szerint:

  ja télleg, Közeli idegenek volt a címe

 3. baecha szerint:

  Ezt a filmet vétek kihagyni.

 4. smurf szerint:

  Jó volt bizony!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük