Lethal Ninja


http://www.imdb.com/title/tt0816250/
http://www.youtube.com/watch?v=tEm1CTPCklo

Halálos nindzsa (2006), hongkongi akciófilm.
Aki azt hiszi, a 80-as évekkel együtt a b-kategóriás hongkongi nindzsafilmek is eltűntek, téved. Csak elrejtőztek a sötétben, hogy váratlanul előugorjanak, mint most Herman Yau filmje. Újév napján jelent meg a DVD, a film tavalyi, bár jóval korábban forgatták, a vágásra másfél évet vártak. Nagyon szórakoztató film lett, bár aki komolyan veszi, az nem fogja élvezni – na de hogy a csudába lehet komolyan venni egy nindzsafilmet, amiben színes műbőrszerkós csajok röpködnek? Ugye. Inkább derüljünk a közhelyeken, a banálisság remek komédiává teszi a filmet, szerencsére, mivel egyébként akcióból talán nem mindenki számára elég, ami benne van. Hogy a rendező vajon minek szánta a filmjét, az más kérdés… Jobb is, ha nem tudjuk.

 

A modern környezetben játszódó film egy izgalmas autósüldözéssel indul: gyalogos ninnyák üldözik a csikorgó kerekű járművet, néha átugrálnak fölötte, füstbombákból ugranak elő, és a pisztolygolyókat karddal védik ki. Egy különleges dobozt kell megszerezniük, amiben egy méreg és vakcina van, amivel a gonosz üzletember (akinek rengeteg nindzsája van) világuralomra törne. Igen ám, de nem tudja kinyitni a dobozt, a professzor pedig már nem él. Sebaj, a prof levágott fejének maradék idegsejtjeiből még sikerül utolsó gondolatait kopjúterrel dekódolni: egy Copy nevű ember megölésére buzdít. Biztos ő a kulcs, sokan indulnak el ezért érte. Az üzletember bandája azért, hogy elfogja, és kinyittassa vele a dobozt, a prof alá tartozó nindzsalány a doboz védelmében megölésére készül, egy szakmájával felhagyott öreg és unokája pedig a srác megmentésén igyekszik. Copy egy csóró alkoholista, aluljárókban zenél (fuvolázik), és fogalma sincs róla, mitől ilyen "népszerű".

A történetben a nindzsafilmek és a b-kategóriás mozik szinte teljes tárháza felvonul, mind a sztoriban, mind pedig a jelenetekben. Van csövön át lélegző vízalatti harcos, vizen járó, falon mászó, fákon ugráló, repülő, kötélen kapaszkodó, kardos, láncos verzió és persze füst meg shuriken. Aztán van Koga és Iga klán közti ellentét, és szembenálló szerelmesek is. A csúcs pedig az, amikor a szegénységben élő, falusi nindzsagyerekek kilapított kólásdobozokból gyártják a dobócsillagot… Mindehhez a megfelelő soundtrack szól, néha rockos (amikor harc van), máskor keleties zene, szerintem igen jól sikerült. Az a fajta film ez, ami már annyira "rossz", hogy végigröhögjük. Így aztán mégis jó.

 

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. arnold szerint:

  ez vicces! tuti, hogy megnézem… :)

 2. Zizi szerint:

  Engem is érdekelne, de hol a fenébe lehet ázsiai filmekhez hozzájutni?
  Már a régi gagyi HK filmeket -B. lee, J. Chan stb.- sem lehet kapni sehol, legalábbis itthon.
  Ti külföldről rendelitek?

 3. asiafan szerint:

  Külföldi rendelés és letöltés, linkek jobbra. De ha Lee és Chan neked gagyi, akkor átgondolnám… Kapni sokfélét lehet, lásd jobboldalt a dvdk magyarul listát.

 4. Zizi szerint:

  A gagyit nem a film élvezeti értékére értettem, hanem a karate jelenetek szakmai valósághűségére. Legtöbbször elég sok képtelen hülyeséget szednek össze. Láttam egy Koshugi filmet, ahol kb. 10rendőr lőtte őt szitává -ninja jelmezben természetesen-, majd a kb. 5000 bekapott lövedék után még ugrált össze-vissza mint egy gazella. Persze az elmaradhatatlan ninja csillaggal is kivégzett vagy 15 rendőrt, kb. 15m távolságról. Bár minden real ninja könyv kiemeli, hogy a csillag max. 3-5 méterről hatásos, ráadásul nem is ölésre használták hanem „csak” sebesítésre, mivel elsősorban arra alkalmas. Ettől még nagyon szeretem az ilyen jellegű filmeket, de a Chan filmekben is vannak néha képtelen marhaságok. No persze hol nincsenek.
  Kössza tippeket DVD ügyben. Sajnos a magyarul megjelentek 90%-ka már nem kapható. Sok joglejáratos volt, amit nem hoztak be újból.

 5. asiafan szerint:

  Jackie Chan (na meg Bruce) minden kaszkadőrjelenetet saját maga vesz fel, és trükkök nélkül. Azok a képtelenségek valósak, úgy nézd.
  Kosugi amerikai filmekben játszott, nem keverném ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük