Dr. Wai In The Scripture With No Words


http://www.imdb.com/title/tt0110463/

Hongkongi kalandfilm, akció, dráma (1996). Fsz: Jet Li, Takeshi Kaneshiro, Billy Chow, Rosamund Kwan, Collin Chou, Charlie Young. Rendezte: Ching Siu-Tung.

Sztori a sztoriban: egy kalandregényíró (Jet Li) magánéleti problémákkal küzd, ezért a fantáziájában éli ki magát, egyszerre látjuk saját és kitalált regényhősének (Dr. Wai) történetét megelevenedni. A fiktív hős egy kalandor, aki ifjú tanoncával (Kaneshiro) egy mágikus tekercs után kutat, amit persze mások is meg akarnak kaparintani. Dr. Wai közben megismerkedik egy nővel is, a kitalált szerelmi szál együtt bonyolódik az író párkapcsolati problémájával.

Gondoltam, egy Jet Li film csak nem lehet rossz, ha mást nem, legalább látványos verekedéseket láthatok. Aztán kicsit fárasztó volt a történet, bár a látványért megérte, amit csak a régi, gyenge minőségű DVD-kiadás rontott el. Érdekes film, mert egyrészt van egy bonyolultnak induló, de mégis sablonos fordulatokkal teli történet, amely Jet színészi képességeit (vagy azok hiányát) is láttatni engedi. Ugyanakkor valóban látványos a film, nyert is valami díjat érte, és Jet azóta sem játszott efféle szerepben. Bár a drámai és főleg a romantikus alakítások nem is tartoznak erősségei közé. Kicsit olyan Indiana Jones jellegű az egész, mint Jackie Armour of Godja, csak messze gyengébb. A szereplőgárda viszont nagy nevekből áll, Takeshi Kaneshiro még nagyon fiatalka, a Mátrix Seraphját (Chou) pedig alig lehet felismerni. Ching Siu-Tung régi nagy név, ő rendezte a Swordsman filmeket, a Chinese Ghost Story-t, számtalan újabb filmben (pl. Curse of the Golden Flower, Hero, Shaolin Soccer) akciórendező és koreográfus, és pl. a Krrish-ben a kaszkadőrjelenetekért felelt. A kalandjelenetek és a verekedések miatt mindenképp érdemes megnézni a filmet.

 

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük