Exiled


http://www.imdb.com/title/tt0796212/
http://www.exiledthemovie.com/

Fong juk (2006), hongkongi krimi, thriller, dráma, akció, gengszterfilm. Meg egy kicsit western. Rendezte Johnny To. Főszereplők: Anthony Wong, Nick Cheung, Francis Ng, Simon Yam, Josie Ho.

Ki nem állhatom Johnny To filmjeit, és utálom a westernt (spagettivel főleg), a kettő együtt mégis kitűnő lett, legnagyobb meglepetésemre, bár a trailer alapján azért reménykedtem. Remek film. Van stílus és hangulat, és ebben a gengszteres témában a jó karakterek és jó sztori mellett leginkább ez a fontos nekem (beleértve a jó filmzenét is, ami itt kitűnő volt). A film To 1999-es The Mission-jának folytatása, de mivel abból már csak arra emlékszem, hogy nem tetszett, nem tudom, mennyire kapcsolódik a kettő. A képek, beállítások, jelenetek mesterkéltnek tűnhetnek vagy művészieskedőnek, egészen addig, amíg meg nem értjük, hogy direkt azok. De valahogy el van találva a mérték, nem válik, mint sok más esetben, önmaga komédiájává a dolog, sőt. A történet öt gyermekkori barátról szól, akik jólöltözött alvilági figurákká cseperedtek, és egyiküket sajnos a főnök utasítása szerint meg kell ölniük. Wo-t, aki számüzetéséből tért haza feleségével és csecsemőjükkel, s a régi barátság miatt lehetőséget kap még egy utolsó ügyletre, hogy pénzt szerezzen nemsokára megárvuló családjának. Mindeközben rengeteg golyó röpül, az akciójelenetek szemkápráztatóak, és a makaói helyszín különös, európai atmoszférája méginkább látványossá teszi a fimet, talán ettől is egyedi. Az év egyik legjobb filmje. Trailer:

http://youtube.com/watch?v=PTawPQ_0nvo


A bejegyzés kategóriája: FILM, KÍNAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. asiafan szerint:

  remake rights eladva, pedig azért itt nem a sztori, hanem a rendezés ütött, nade majd vki (más) kap érte oscart..

 2. Moki szerint:

  Örülök, hogy neked is tetszett… az egyik legszebb akció mozi, amit életemben láttam, minőségi akciójelenetekkel. A film eleji házas „tűzpárbajt” egy darabig nem felejtem el.

 3. Scarecrow szerint:

  Nagyon jó film tényleg remek helyszinekkel és akciókkal.Nekem a „házidokinál” való lövöldözés tetszett nagyon.

 4. Koiimbra szerint:

  Nagyon nehezen tudtam végigülni a moziban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük