Fatal Contact


http://www.imdb.com/title/tt0813549/
http://www.fatalcontactthemovie.com/
http://www.youtube.com/watch?v=jDvHyDh1dkM

Fatal Contact (aka Underground Fist), hongkongi kungfu akció-dráma, 2006. Jet Li méltó utódjává válhat Wu Jing, aki végigverekszi a filmet, melyben el is hangzik, hogy olyan szeretne lenni, mint Jet. És közben tényleg. Ugyanattól a mestertől tanul, és mint idősebb kollégája, ő is több nemzeti wushu bajnokságot megnyert, szép sikerek elé néző tehetség. Legutóbb az S.P.L.-ben láthattuk Donnie Yen ellen, de a Drunken Monkey-ből vagy a Legend of Zu-ból is ismerős lehet. A filmet Dennis Law rendezte. Szerepel még benne Ronald Cheng, Miki Yeong, Theresa Fu is.

Ez a film a látványról, és azon belül a harci jelenetekről szól. Ezt fontos tudni. Nemcsak annyira, ahogy a Dragon Tiger Gate, hanem annál sokkal jobban. Ugyanakkor nemcsak kevesebb benne a sztori, de – szerencsére – kevesebb a töltelék is, nem is próbálkoznak lefárasztani minket valami butasággal. Szinte folyamatosan pörög az akció a filmen keresztül, csak az elején kell kivárni a pocsék dialógusok végét, hogy végre mindenki szépen levonuljon az illegális verekedésekre, fogadni, csalni, verni, verődni, vérezni. Wu Jing karaktere egy buta, naív srác, akit a csaj dumál rá a dologra, és nem könnyű megmondani, hogy mesterien játssza-e ezt a szerepet, vagy tényleg ilyen tökfilkó amúgy is. Mindenesetre a harcművészeti tudása osztályon felüli, és a koreográfia, amely mindezt láttatni engedi, szintén nagyon jó lett (Nicky Li csinálta, aki egyébként Jackie Chan kaszkadőrcsapatának tagja). Szóval, aki látványos akcióverekedéseket akar látni, az nézze meg.

 
 

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. manu szerint:

    Hát ez a srác nagyon unszimpatikus volt az S.P.L.-ben, de mondjuk ott annak is kellett lennie. Mondjuk az biztos, hogy állt-jól verekszik…

  2. asiafan szerint:

    ja, most már csak vmi komolyabb film kéne alá

  3. ElenaRockman szerint:

    Nekem is unszimpatikus volt az SPL-ben, na meg az Invisible Target-ben, de ebben a filmben megmutatja, tud cuki is lenni az édes mosolyával. Wu méltó utódja lehet Jet Linek, és talán jóképűbb is :) Jó kis filmet sikerült összehozniuk. A poénok jók, a harcjelenetek mégjobbak. Wu az egyik pillanatban még mosolyog a másikba már megvadul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük