The Host


http://www.imdb.com/title/tt0468492/
Trailer

The Host (Gwoemul), koreai horror, 2006. Rendezte: Bong Joon-ho (Memories of a Murder), f.sz.:Song Kang-ho.

Ez csak egy gyorsteszt, mert a film eléggé csalódás volt, és igazán nem is tudok mit mondani róla, nem találtam érdekesnek benne mást, azon kívül, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Ugyebár, Korea eddigi legnagyobb üzleti és nézői sikeréről van szó, a szuperhorror a hú, de félelmetes szörnnyel, amit még Amerikában is bemutatnak. Az eredeti trailerben épp csak a szörny farka látszott, és jól összevágták a rémülethangulatot, úgyhogy arra számítottam, hogy majd összecsinálom tőle magam. Hát, nem. És felőlem mondhatja bárki, hogy a műfaji keveredés meg a komikusság direkt volt, szerintem, ha egy szörnyes horrorfilmen megijedés vagy elborzadás helyett csak röhögni tudok, az nem jó.

Gonosz amerikai tudós megparancsolja, hogy a mérgező vegyi anyagokat öntsék a lefolyóba, ami aztán a Han folyóba vezet. Az indító párbeszéd és a jelenet pocsék színészi munkája láttán azt hittem, valami paródiát vagy hamisítványt nézek… Pedig amúgy a történet ezen része a valóságban is megtörtént. Szóval, a sok méregtől mutálódik valami állat a folyóban, ami egyszercsak felbukkan, néhányakat lenyel, párakat megcsócsál, a főhős lányát pedig elrabolja… A háttérben politikai ügyletek zajlanak, az embereket karanténbe zárják, a szörny étvágya nő, mozgása többnyire vicces szökdécselés, de függeszkedő módban már ijesztőbb, pláne, ha váratlanul bukkan elő.

­   

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. manu szerint:

    Sztem jó volt, de legalábbis nem ennyire rossz :) Túl sokat vártak tőle az emberek, de ez nem a film, hanem a reklám hibája. Nem ez az első eset.

  2. arnold szerint:

    én egyetértek ezzel a kritikával. a film pedig valóban nem rossz, hanem inkább csak közepes.

  3. sexisrac szerint:

    Ez egy szörnyüség!! Ha moziban kellet volna megnéznem még a jegyszedöt is megvertem volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük