Nana


http://www.imdb.com/title/tt0471834
http://www.nana-movie.com/trailers

2005, japán romantikus dráma. Készült Ai Yazawa manga képregénye alapján, rendezte Kentaro Otani. Főszereplők: Mika Nakashima, Aoi Miyazaki, Ryuhei Matsuda.

Nana és Nana találkoznak, a két különböző karakterű, de azonos nevű lány hamarosan barátságot köt, és közösen bérelnek lakást. Egyikük nehéz sorsú, fiatal énekesnő, aki zenei karrierről álmodik, egy független, kemény csaj, szerencsétlen magánélettel megáldva. A másik egy szelíd kisangyal, kedves, naív, és úgy tűnik, neki jól alakulnak a dolgai. Aztán persze bonyolódik a kép, és sokat tanulnak is egymástól ebben a rendkívül szórakoztató, megható, érzelmekkel teli filmben. A zene sem hagyható figyelmen kívül, végtére is az egyik főhős éppen punkrock zenekarával próbál boldogulni, és kítűnő hangja van (Mika Nakashima énekel is). A történet tanulságos és bájos, jó szereplőkkel; mindenkinek csak ajánlani tudom.

 


Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 10 hozzászólás érkezett

 1. arnold szerint:

  ebből készült egy 50 részes anime is.

 2. arnold szerint:

  már készül a folytatás is:
  http://www.imdb.com/title/tt0882791/

 3. asiafan szerint:

  igen, arra hamar ráugrottak a siker láttán… két részt még el is tudok képzelni, de 50-et nehezen..

 4. Lac szerint:

  Nos, először volt a manga, aztán meg lett a film és az anime. De ha megnéztétek a filmet és tetszett, utána mindenképp érdemes a mangát/anime-t elolvasni/megnézni, mert a film csak egy nagyon kis részét öleli fel a cselekménynek, és a film vége után jön csak az igazi történet. A filmben talán Nana volt előtérben, viszont a manga/anime inkább Hachiko életére koncentrál jobban.

 5. asiafan szerint:

  hát én szívesebben olvasnék Nanáról, mint a másik szerencsétlenkéről…

 6. vatz szerint:

  A film csak japánul van? Nincsen magyar vagy angol szinkron vagy felirat?

 7. asiafan szerint:

  jobboldalt a linkek közt találod a feliratsite-okat, angol van

 8. Hóember szerint:

  Melyik volt a másik „szerencsétlenke”?
  Láttam a filmet, kb. 1 éve, de elfelejtettem. :(

 9. asiafan szerint:

  Hachi

 10. dodo szerint:

  Én először láttam a filmet, utánakezdtem bele a mangába és az animébe, de bár a film sokkal rövidebb, így nem is olyan részletes, de szerintem sokkal komolyabb hatású, mint pl az anime. Abban a karakterek sokkal szélsőségesebbek, és ettől kevésbé lesz reális az anime. A rajzolt változatban pl. Hatci tulajdonságai kétszer olyan hangsúlyosak, mint a filmben, és úgy viselkedik, mint egy ötéves. Ami egy addig aranyos, amíg emiatt nem kezd el viszonyt folytatni házas emberekkel, akiknek még a nevében sem biztos…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük