Shadowless Sword


http://www.imdb.com/title/tt0488763

Koreai fantasy, kardozós akciódráma, 2005. A Bichunmoo rendezõjének (Kim Young-jun) legújabb filmjével túlszárnyalnia nem, de alulmúlnia jócskán sikerült önmagát. A Shadowless Sword gyengécske utánzatnak sem nevezhetõ, bár azért ha alacsonyra tesszük a mércét, szórakoztató film, ha el nem alszunk rajta. A történet 927-ben játszódik, két ellenséges csoport van, egyikük új királyt akar a trónra juttatni, másikuk pedig szorgalmasan gyilkolássza az összes lehetséges örököst és rokont. Már csak egy messzire szakadt, álnéven élõ herceg maradt, aki egy züllöt figura; õt kell a szuperharcos csajnak megvédeni néhány ellenszuperharcossal szemben, karddal, röpködve. Persze egymásba is szeretnek. Az akciójelenetek látványosak, a film is, de a sztori butácska, erõltetett, nem igazán köti le az embert. Pedig lehetett volna jobb is.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. pentaloon szerint:

  Ne haragudj, asiafan. Szerintem nem értetted meg a filmet…

 2. asiafan szerint:

  elég felejthető volt a film, úgyhogy nem tudok mit hozzászólni már, de mások okulására leírhatnád a nagy rájövéseidet.. :)

 3. pentaloon szerint:

  Ha „nyugati szemmel” elkezdesz boncolgatni egy ilyen filmet,valószinüleg elsőre a kamerabeállítások/a cselekmény pörgőssége/a színészek játékának hitelessége azok a dolgok amikre figyelsz. Azok az emberek ott keleten egy kicsit másfajta érzésvilággal rendelkeznek, és természetesen lehet ugy pakolászni hogy látványos/ötlettelen, izgalmas/unalmas…stb. nálam az összhatás ottvan, a keleti spiritusz azért még átjön, még ha a túldimenzionált FX-hegyek sokszor ki is zökkentenek….

 4. asiafan szerint:

  hát, minden relatív, kiváncsi lennék, a rendező másik filmjére mit szólnál..

 5. Dodo szerint:

  Én most néztem meg a filmet, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Sőt, még néztem volna tovább is. A sztorit valóban nem bonyolították túl, de épp ez a jó benne, hogy nem csűrik-csavarják, csak halad a maga útján a történet. Izgalmas és szórakoztató film, bár a vége kicsit szomorkás. Főleg a stáblista utáni zárójelenet. Én leginkább a Tigris és Sárkányhoz hasonlítanám a filmet, akinek az tetszett, az bátran nézze meg ezt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük