Pusani eredmények

 

Véget ért a 11. Pusan-i Nemzetközi Filmfesztivál Koreában. A fesztiválon, melyen 245 filmet mutattak be, kb. 170 ezer néző, 5000 szakmabeli és 1500 újságíró (köztük sok külföldi) vett rész. Hazai érdekessége a koreai fesztiválnak, hogy a versenyprogram zsűrielnöke Szabó István volt (az Oscar-díjas Mephisto rendezője). A fesztiválra egyébként sok európai film, köztük három magyar alkotás is érkezett (Friss levegő, Taxidermia, Fehér tenyér). A záróceremónián a díjátadást követően a kínai Ning Hao "Crazy Stone" c. filmjét vetítették. Az idei fesztivál igen jól sikerült, nemcsak a vetítések, hanem a párhuzamosan zajló filmpiac miatt is, ahol rekord mennyiségű koreai filmet adtak el külföldre. Lássuk a díjakat:

  • New Currents Award – ezt első vagy másodfilmes új tehetségek kapják. Idei nyertesek: a malájziai Chui Mui Tan debütáló filmjével, a Love Conquers All-lal, és a kínai rendező, Yang Heng "Betelnut" c. filmjével.

  • FIPRESCI prize – nemzetközi filmkritikusok díja – ezt is Chui Mui Tan nyerte a Love Conquers All-ért.
  • NETPAC Award (Network for Promotion of Asian Cinema): Roh Gyeong-tae, Korea, The Last Dining Table c. filmje.
  • Sunje Award – koreai dokumentumfilmek díja, 20 millió won jár mellé – Lee Jin-woo: The Wind Stirs és Yoon Seong-ho: Portfolio.
Kategória: KOREA, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük