Mission Kashmir


http://www.imdb.com/title/tt0248185/

Mission Kashmir (indiai akciófilm, 2000). Magyar DVD címe: Kasmír Akció, tévécím: A gyűlölet hálójában. Rendezte Vidhu Vinod Chopra, főszerepben Sanjay Dutt és Hrithik Roshan.
A Krisshben főszereplő Hrithik miatt érdekelt ez a film, és mert egyike azon kevés bollywood filmeknek, amelyek itthon is megjelentek DVD-n (eredeti nyelven, magyar felirattal). Sajnos ez azonban nem jelenti, hogy a film az elsők között volna, inkább csak jobbfajta B-kategóriás mozi.
Inayat Khan, egy kasmíri muszlim rendőr egy lázadók elleni akcióban, a nagy tűzpárbaly közepette megöli a mindezt szemtanúként átélő, 11 éves Altaaf szüleit. Megsajnálva az árván maradt fiút, feleségével örökbe fogadják, azonban kilétük nem sokáig maradhat titok. Az új szüleit már apának és anyának szólító fiút megrázza a napvilágra kerülő igazság, elszökik, és csatlakozik a Kasmír függetlenségéért küzdő lázadókhoz, így nemsokára nevelőapjával is szembe kell néznie.
A színészek játéka menti meg talán a filmet, amelynek ugyan nehéz meghatározni a hibáit, csak valamiféle közepesség jellemzi, az akciók, a történet, helyszínek kidolgozatlanok. Bár bollywoodi filmként nem hosszú a 2h40perc, amiből a dalokat leszámítva egy átlagos akciófilm időtartama jön ki, mégis nagyon lassúnak tűnik a történet, néhol unalmas. Ettől függetlenül meg lehet nézni, egyszerű és érdekes története, akciófilm-jellege miatt jó kiindulás lehet a hindi filmek irányába.

Kategória: FILM, HINDI | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. Yil szerint:

    Megvettem DVD-n, egy évet vártam rá de nem bánom!!! Szuper film!!!

  2. katka50 szerint:

    Kérdezném, a legnagyobb tisztelettel, hogy magyar feliratot hol találok a filmhez?

  3. asiafan szerint:

    nem töltötte fel senki eddig, úgy tűnik, pedig a dvd-n van.. próbáld meg feliratos oldalakon kérni, nekem nincs meg a magyar kiadás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük