Fanaa


imdb.com – official site

Fanaa, indiai dráma, thriller (és persze románc), 2006. Rendezte Kunal Kohli. Ez is egy idei szuperprodukció, a zenéjéről olvasva jutottam el hozzá, miután a dalok megtetszettek.
A film egy szép, vak lány történetével indul, akit szülei elengednek a városba, hogy megtalálja "az ő hercegét", aki majd gondját viseli, ám egyből egy szoknyapecér karjaiba fut. A lányok idegenvezetőjének szívtipró szövegének a többiek ellenkezése és óvása ellenére sem tud ellenállni, és beleszeret. Idővel már a csábító kezdi magát kényelmetlenül érezni a lekiiismerete miatt, de lassan az ő szíve is meglágyul. Ilyen történet mellett az énekes-táncos betétek sem igazán lógnak ki. Ámde 1.5 órás bevezető után (átlagos, 3 órás film ez is) elkezdődik a tulajdonképpeni történet, robbanás, lövöldözés és dráma formájában. Nem lőném le a poént, de nagyon fordulatos és érdekes sztori. Kasmíri terroristák körül zajlik, és a téma aktualitása miatt nem is merték ott forgatni, hanem Lengyelországban vették fel. A színészek kitűnő alkotást nyújtanak, a főszereplő (Aamir Khan) különösen, annyira jól játssza személyiségének egy-egy oldalát, hogy szinte fel sem ismerni néha. A film a lány apjának bölcselkedésével indul, és mire véget ér, meg is értjük, amit jelent: "A jó és a rossz közül könnyű választani, de ami meghatározza valaki életét, az, hogy két jó közül a jobbat választja-e, vagy két rosszból a kisebbik rosszat". Ez a film mindenesetre a jobbik jó.

 

Kategória: FILM, HINDI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. avman szerint:

    csak szólnék, h ez a bejegyás nagyon szétesett nekem firefoxban. az operában meg még jobban.

  2. asiafan szerint:

    koszi, de nem nagyon tudok vele mit csinalni, semmilyen fura kod nincs benne… megneztem en is ffoxxal, es semmi baja, es safarival is jo (operam nincs), esetleg nyomj egy refresht.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük