Dragon Tiger Gate


http://www.imdb.com/title/tt0482930/
http://www.dragontigergatemovie.com/
http://www.youtube.com/watch?v=w0qPUiPPgQc

Lung Fu Moon (龍虎門), hongkongi akciófilm, 2006. Rendezte Wilson Yip (The White Dragon, SPL), akciókoreográfia: Donnie Yen, főszereplők: Donnie Yen (Black Mask, Hero, Seven Swords, SPL,…), Nicholas Tse (New Police Story, The Promise), Shawn Yue (Infernal Affairs, Initial D), Daniel Wu, Jie Dong… Zene: Kenji Kawai (Ghost in the Shell, Seven Swords).

A Dragon Tiger Gate egy hely, egy kapu, ami az igazság(osság) jelképe. Innen kerül el fiatalon Dragon Wong (Donnie Yen) otthagyva testvérét, Tigert (Nic Tse). Később, egy konfliktus (=nagy verekedés) közepette találkoznak újra. Persze, ők is, mint a képregényadaptációként született film szinte mindegyik karaktere, nagy harcművész mesterek. Egy véletlen folytán csatlakozik hozzájuk Turbo Shek (Shawn Yue) is, mert megzavarták a vacsora közben. A képbe kerül még két csaj, plusz "a mester", és már küzdhetnek is a jók a gonosz ellen. A film története nagyon egyszerű, kocc nélkül átment a szigorú kínai cenzúrán is, mert még erőszakkal sem lehet belemagyarázni semmit. Aki viszont ezen túl tudja tenni magát, az remek filmet kap, főleg, ha még lány is, és tetszenek neki a legnagyobb felfordulás közben is tökéletesre zselézett hajú hősök. A zene hangulatos, a történet a maga egyszerűségében jó, a karakterek némelyike egész összetett, de végül is egy képregényt látunk megelevenedni a filmvásznon.

 

Aki nincs tisztában vele, hogy ez egy verekedős látványfilm, az persze nagyot fog csalódni a drámai fordulatok hiánya miatt, de még ekkor is kárpótolnak az akciórészek. Donnie Yen koreaográfusként és színészként is helyt áll, dícséretre méltó a másik két főhős teljesítménye is, mivel ők nem harcművészek (bár Nicky tanulgat), mégis hitelesen és látványosan verekednek. A csúcs persze Donnie, akinek lenyűgöző mozdulatait még hatásosabbá teszi a tudat, hogy ő igazi mester. (Ráadásul ahhoz képest, hogy már 43 éves és egy kicsit lófeje van, nagyon sármosra csinálták meg a filmben, melyet egyébként pont a születésnapján (júli 27) mutattak be először.)

Úgy tűnik, a kritikusok fanyalgása ellenére elegendő rajongójuk van a fiúknak ahhoz, hogy a közönségnek bejöjjön a film. A Dragon Tiger Gate három nap alatt több, mint 30 millió yuan (3.76M $) bevételt ért el, és már a jövő évi folytatását tervezik.

korábbról: https://asiafan.hu/archives/2006/07/25/Dragon_Tiger_Gate_MV/
https://asiafan.hu/archives/2006/03/28/Dragon_Tiger_Gate_making_of/

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 16 hozzászólás érkezett

 1. arnold szerint:

  most már innentől kezdve az összes hír erről a Dragon Tiger Gate-ről fog szólni?! kicsit már unalmas…

 2. asiafan szerint:

  most ez az aktuális téma, furcsa lett volna, ha nem írok végül beszámolót a filmről
  nem kötelező olvasni

 3. én szerint:

  üdv!
  van ennek a filmnek a magyar címe? ha igen, akkor mi az?

 4. asiafan szerint:

  még nincs, de ha valaha eljut hozzánk, akkor úgyis garantáltan hülye nevet fog kapni (egyelőre még usa release sincs)
  addigis sárkány tigris kapu :)

 5. én szerint:

  aha, thx
  és véletlen nem tud valaki valahonnan magyar feliratot a filmhez, mert angolom van, de azt kétszer kell elolvasnom, hogy egyszer értsem meg.

 6. én szerint:

  köszi! néztem, és már van :)

 7. griffith szerint:

  november 20-án jön ki dvd-én xpressen lehet rendelni:)

 8. gurugrafik szerint:

  Az igazság harcosai néven jelent meg. :) A sztori nem olyan hűdeizgalmas, de a harci jelenetek nagyon jól meg vannak koreografálva. Illetve nagyon tetszettek az „energiagyűjtés”-nek és a használatának a megjelenítései. Nem rossz film, a modern kung fu-s kategóriából.

 9. asiafan szerint:

  állítólag a hazai kiadás nagyon gyenge lett..

 10. gurugrafik szerint:

  Még csak most került hozzám a magyar verzió, még nem volt alkalmam szemrevételezni. El tudom képzelni milyen lehet a fordítás…:)

 11. Elena szerint:

  Nem tudjátok véletlenül, hogy a filmzenét honnan lehetne megkeríteni? A neten sehol sem találhatom, a torrenten nem jön le. Talán az Emule-n kering valahol, de nekem nem működik valamiért se az emule, se a dc++ se semmi. Tudnátok segíteni? Nagyon nagy kedvencem ez a film, ennek a megnézése keltette fel az érdeklődésem a keleti filmek iránt. És tetszik a zenéje… csak sehol sem lelem.

 12. Elena szerint:

  Segítséget szeretnék kérni. A neten minden ismertetőben benne van, hogy egy hongkongi manga alapján készült. Ez eddig rendben is van… de melyik alapján??? Mi a neve? Mert ezzel a két címmel (Lung fu moon, DTG) nem találtam mangát. Valaki tud segíteni???

 13. Nicky szerint:

  mikor lesz második rész?? :D:D:D imádom ezt a filmet :D:D ugyan ezek a szereplők legyenek ám !!!:@ ;) ,,Aki viszont ezen túl tudja tenni magát, az remek filmet kap, főleg, ha még lány is, ÉS TETSZENEK NEKI A LEGNAGYOBB FELFORDULÁS KÖZBEN IS TÖKÉLETESRE ZSELÉZETT HAJÚ HŐSŐK. ” Xdd tiszta LOL XD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük