Ázsiai színészek és a videójátékok

  
Lost Planet (xbox360): Lee Byung-Hun

Hogy színészek adják hangjukat egyes videójáték karakterekhez, az természetes, de olyan is van, hogy a karaktereket ismert szinészekről mintázzák, illetve ők játsszák el a játékba kerülő jeleneteket. Ilyenekből és az ázsiai vonatkozású játékokból ill. filmekből válogattam.
A legegyszerűbb helyzet, amikor egy ázsiai filmből játék készül, és ekkor nyilván az eredeti szinészek alapján készülnek el a karakterek, erre példa a Crouching Tiger Hidden Dragon (Tigris és Sárkány), ami xboxra és playstationre is megjelent. Szintén játék készült a Mátrix c. filmből The Matrix Online címmel, amelyben a film 3. részéből ismert tajvani Colling Chou is szerepel.

 
Jet Li: Rise To Honor és Jackie Chan Adventures

Aztán olyan is van, hogy híres akciószínészekről készül játék, pl. Jet Li a szereplője a Rise to Honor című játéknak, és a Jackie Chan rajzfilmsorozat alapján is készült egy játék Jackie Chan Adventures címen.
Bár csak a hangját adta hozzá, érdemes megemlíteni Sho Kosugit, aki a Tenchu ninja játék főhősét szólaltatja meg, mivel érdekes egybeesés, hogy korábban is ninja karaktereket játszott. Fia, Kane Kosugi (akit a Blood Heat film kapcsán már sokat dicsértem) pedig a főhős Rikimaru és Onikage karakterének verekedéseit "játszotta fel" (motion capture: az élőben felvett verekedéseket beledigizalizálják a játékba).
Szintén játékszereplő Takeshi Kaneshiro (Chungking Express, The Returner) is, róla mintázták ill. ő játssza az Onimusha és Onimusha 3. játék főhősét, utóbbiban Jean Reno oldalán. A játék akciókoreaográfiáját egyébként Donnie Yen csinálta.

 Onimusha:

Egy készülő játékban, a Lost Planetben pedig a koreai Lee Byung-Hunt láthatjuk majd, akit leginkább A Bittersweet Life főszereplőjeként ismerhetünk. A játék xbox360-on fut majd.
A szintén koreai Daniel Dae Kim az ősszel megjelenő Saints Row játékban fog szerepelni (sajnos nem találtam képeket, így nem tudom, alakját is vagy csak a hangját adja), mellette még David "kungfu sorozat" Carradine (és a Kill Bill Bill-je) is benne lesz. Ez egy GTA vagy True Crime jellegű gengszerjáték lesz xboxra. Egyébként, aki kedveli az ilyet, megjelent egy hasonló, ám japán témájú játék Yakuza néven. Daniel Dae Kim-et egyébként még a 24 című izgalmas tévésorozatban is láthattunk, és az ebből készült playstationös játékban is szerepel.
Az inkább énekesként ismert (bár filmben is játszott) Gackt a Bujingai PS2-es játékhoz adta mozdulatait, kinézetét és hangját.
Az ázsiai filmek és a játékok közti kapcsolatot persze meg is fordíthatjuk, gyakran készülnek filmek ugyanis videojátékok alapján (Mortal Kombat, X-men, Tomb Raider), és ezek némelyike szintén ázsiai vonatkozású. Például a Dead or Alive nevű verekedős játék (amiben sok nagymellű hölgy és izmos férfi bunyózik a csodás grafikájú helyeken) most nyáron kerül a mozikba Corey Yuen rendezésében (hongkongi rendező, az ő nevéhez fűződik egy csomó Jet Li film). A filmben jóalakú szőke nők mellett a már korábban említett Collin Chout láthatjuk. Egy másik verekedős játék, a Soul Calibur megfilmesítéséről is röppentek fel hírek, amelyek alapján a 2007-ben megjelenő mozit Sammo Hung fogja rendezni.

Minden idők legjobb verekedős játéka, a Tekken pedig szintén filmvászonra kivánkozik. A Playstationre készült, immár sokadik részénél tartó, különösen izgalmas, és érdekes karaktereket és háttértörténetet felvonultató film már megjelent egyszer rajzfilmként, de megfilmesítésének terve évről-évre újra felbukkan. A jelenlegi ismereteink szerint 2007-re várható adaptációt Charles Stone rendezné, szerepelne benne az Elektrábl ismert Will Yun Lee és Cary Tagawa, és egyes híresztelések szerint akár még Jet Li is. Bár kiváncsi vagyok rá nagyon, remélem, nem kapkodják el a filmet, mert egy ilyen értékes alapra épülő történetet kár volna elszúrni, még ha sokat nem is várhatunk egy amerikai filmtől.

Kategória: CELEB, FILM | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.