Daisy

Daisy, 2006, Korea. Dráma, románc, akció. Nagy, nemzetközi project. Koreai szinészek, hongkongi rendező, japán zeneszerző, hollandiai forgatás. Átlagos, jó film, kissé túl nagy felhajtással.

Nagy várakozások előzték meg a filmet (túl jó volt a trailer), amivel persze a nagy csalódás szokott járni, itt szerencsére nem volt olyan nagy. Egy átlagos, kellemes, érdekes akciófilm, romantikus szállal, drámai kifejlettel. Egy bérgyilkos titokban az utcai grafikus-festő lányba szerelmes, és százszorszépeket küld neki. Végül azonban egy épp a téren nyomozó rendőr csap le a lányra, aki félreérti a helyzetet, és azt hiszi, ő a virágos hódoló, úgyhogy nyomban beleszeret. Aztán előkerülnek a fegyverek, és egy kis lövöldözés után új helyzet áll elő… Bővelkedik a film sztárokban, a főhősnő Jeon Ji-hyeon, a My Sassy Girl, Windstruck sztárja, Jeong Woo-seong-ot pedig a Musa, Sad Movie, A Moment To Remember főszerepeiben láthattuk. Hongkongból pedig Simon Yam (S.P.L., Election stb.) érkezett. A rendező a szintén hongkongi Andrew Lau, akinek az Infernal Affairs trilógiát (Szigorúan piszkos ügyek) köszönhetjük, és az Initial D-t. A zeneszerző a japán Shigeru Umebayashi, a sountrackről már írtam. A producerek és a stáb egy nagy része pedig holland. A film szép, sok a virág benne és aranyos a csaj, de a látható próbálkozások ellenére messze nem olyan stílusos, mint Andrew Lau előző alkotásai. Annak pedig, hogy a történet Hollandiában játszódik, semmi értelme, inkább elvesz a hangulatból, mint hozzáad. Ettől függetlenül azonban érdemes megnézni, ha a nagy felhajtás és a sztárok miatt nem várunk csodát, hanem csak egy, az ázsiai filmektől megszokott módon szinvonalas, izgalmas történetet.

 
 

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. asiafan szerint:

    hát sokmindennel nem értek egyet, pl. lehet tudni, hogy mire gondol a csaj, és a pasik nagyon is különbözők, a rendőr egy ilyen lágy töketlen, a másik meg cool. jó filmnek én sem mondtam, de nem érdemes azért haragudni rá, amit vártunk, és nem lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.