Remake (nem remek) hírek

 
Andy Lau és Tony Leung szerepében DiCaprio és Damon…

Nem újkeletű dolog ázsiai filmeket remake-elni, Kuroszava filmjeit pl. gyakran dolgozzák fel halivúdban, vegyük akár a Seven Samurait, amiből a Hét mesterlövész lett 1960-ban. Mégis most úgy tűnik, hogy gyakoribbá vált a keleti filmek lekoppintása, talán az egyre növekvő sikerük miatt. Nézzük tehát, mi van most soron:

Ha már említettem a Hét szamurájt, a filmet ismét, immár sokadszorra feldolgozzák, a jogokat az amerikai Weinstein fivérek szerezték meg. Harvey Weinstein a cannes-i fesztivál idején beszélt az egyik lehetséges szereplővel, a kínai Donnie Yennel a filmről. Mellette Zhang Ziyi és – a kínai szinészek oldalán furcsán mutató – George Cloony szerepel a tervekben. A történet szerint hét szamuráj egy falut védelmezve negyven bandita ellen harcol, ezt ültetnék át modern környezetbe.

A thai Pang fivérek 1999-es Bangkok Dangerous című thrillerének halivúdi verziójában feltehetőleg Nicolas Cage lesz a főszereplő. Érdekesség, hogy az amerikai remake rendezői székében az eredeti film készítői fognak ülni, és az új filmet szintén Bangkokban forgatják. Szóval gyakorlatilag csak az ázsai szereplőket cserélik le amerikaira, meg gondolom, lebutítják a filmet.

A Ringu – Ring remake után talán az Infernal Affairs készítői kapták a legnagyobb összeget az újrafilmesítési jogáért. A halivúdi verzió már előrehaladott állapotban van, a főszerepekben Leonardo DiCaprio és Matt Damon, mellettük Mark Wahlberg és Jack Nicholson játszik. A rendező pedig Martin Scorsese. A filmet átnevezték "The Departed"-re, és nemrég Hongkongba utaztak a népszerűsítésére. Elképzelhető, hogy a film premierje is ott lesz októberben. Az eredeti filmnek jelentős eleme volt a képek és a szereplők eleganciája, nehéz elképzelni a filmet farmeros-dzsekis, szakadt amerikai zsarukkal. Az eredeti rendező, Andrew Lau konzultánsként az új produkcióban is részt vesz, elmondása szerint a történetet egyszerűbbé és intenzívebbé alakították.

A Mátrixot készítő Wachowski testvérek egy japán képregény, a Speed Racer élőszereplős akciófilmmé alakítására készülnek.

Meglepetésként pedig a New Line Cinema megszerezte a japán Battle Royale remake jogát. Ebben a filmben iskolás gyerekek gyilkolják egymást halomra. A film eddig még meg sem jelenhetett Amerikában, ezért érdekes a helyzet. Roy Lee és Neal Moritz a producerek, másról még nincs hír.

A 2004-es koreai horror, A Tale of Two Sisters halivúdi verziójáról a Dreamworks nevében Tom és Charlie Guard folytatnak tárgyalásokat. A forgatást ősszel kezdik.

Szintén horror, a Pulse (eredeti japán címe: Kairo) amerikai remake-je Jim Sonzero rendezésében júliusban kerül a mozik műsorára. A japán eredetit Kiyoshi Kurosawa rendezte, és kisértetek rémísztgetnek benne.

Takashi Miike "One Missed Call" című horrorfilmjének remake-je angol nyelven a francia Eric Valette rendezésében fog elkészülni, és a Warner Bros. terjeszti majd.

Egy másik japán horror, a kórházas témájú Infected is megfertőzte a nyugati álomgyárat, a remake jogokat a New Line Cinema vette meg. Szintén ők fenik a fogukat a Szem 2 című thai horrorra is. A Szem első részének jogait már Tom Cruise és Paula Wagner produkciós cége megvásárolta. Ugyancsak ők vették meg a Colour of The Truth című hongkongi thriller átdolgozásának jogát.

Mint láthatjuk, halivúdnak semmi sem szent, Park Chan-wook klasszikusa, az Oldboy sikerét sem tudják tétlenül nézni, a Universal pénzéből készülő amerikai próbálkozást Justin Lin fogja rendezni. Már folynak a találgatások, hogy az élő tintahal-evős rész helyén tacos vagy buritos lesz-e a menü. Az Oldboynak egyébként már készült egy borzalmasan rossz indiai változata Zinda címmel.

Egyes hírek szerinte Q. Tarantino a Shaw Brothers '78-as klasszikusa, a The 36th Chamber of Shaolin újbóli megfilmesítésén gondolkozik.

A hongkongi The Mission (Johnny To rendezte akciókrimi) Universal Pictures által megvett remake-jét Peter Berg fogja rendezni. A listát még hosszasan folytathatnánk…

(forrás: kfccinema, monkeypeaches, variety)

Kategória: NEWS | A közvetlen link.

Eddig 14 hozzászólás érkezett

 1. manu szerint:

  Bazz ez kész.

  A Bangkok Dangerousért nem kár, az eredeti vége is totál el lett cseszve.

  A BR, az IA meg az Oldboy viszont egyenesen szentségtörés, bár ez utóbbira már készülnek vagy egy éve és már Indiában is csináltak belőle remaket.

 2. manu szerint:

  Ja, gondolom Kiyoshi Kurosawára is csak a neve miatt utaztak, merthogy annyira eredeti, hogy azt úgysem tudják visszaadni.

 3. smurf szerint:

  Weinstein…Az “izéknek” szokott ilyen nevük lenni a sok pénzük mellett.Ciki azért.George Clooney mint szamuráj?

  Az Infernal affairs-ben pedig nem csak a képek és a ruházat volt frankó,hanem a hangulat is.Egész másképp lő egy ázsiai,mint egy jenki,hitelesebben is játszik,és így tovább.

  Nem sok értelmeset tudok írni a témához,viszont rettenetesen bosszant ez a remake áradat;zenében ugyanez megy,és hiábavaló harc felvilágosítani az ifjúságot,hogy nem mindez az,aminek gondolják.(ez zavarosra sikerült)

 4. agentcooper szerint:

  Grat. smurf, mindenre gondoltam csak arra nem, hogy valaki még ezt is a zs*dókra keni. :(

  Amúgy ezek közül egyedüt QT mester munkájára leszek kiváncsi.

 5. asiafan szerint:

  engem azért, ha csak egy nagy fikázás erejéig is, de izgat ez a Departed…

 6. arnold szerint:

  kicsit kiegészíteném a listát:
  Chaos
  JSA
  Il Mare
  My Sassy Girl

  ezeknek is lesz állítólag amcsi verziója

 7. agentcooper szerint:

  A JSA érdekes lesz… Talán átültetik a mexikói határhoz vagy az iraki amcsi nagykövetséghez? :)

 8. arnold szerint:

  nem tudok konkrét dolgokat, sőt egyik sem érdekel különösebben… :) csak megemlítettem, ha már remake-filmekről van szó.

 9. Lac szerint:

  Hát ez a lista eléggé elszomorít.

  A My Sassy-t először 2006-ra írta az IMDB (most már 2007-re teszik, mert a Gold Circle Films átvette a projectet a DreamWorkstól) remélem nem lesz belőle semmi :(

 10. oolong szerint:

  Ne máááááááá’ !!!! Ezek a hírek most nagyon szomorúvá tettek. Sajnos ugye, nem csak az Infernal Affairs fog szenvedni a leegyszerűsítéstől és intenzívebbé tételtől… Inkább el sem képzelem….
  ToT

  Csatlakozom smurf kifejtéseihez a remake-áradattal kapcsolatban.
  :-(((((

 11. Anonymous szerint:

  OldBoy remake amcsi módra?…
  nem hinném, hogy hitelesen képesek megcsinálni

 12. rents szerint:

  a legjobban az oldboy és a tale of two sisters idegesít…

 13. asiafan szerint:

  most olvasom, hogy még csak épp a mozikba került a The Host, de már marakodnak a remake jogokon az amcsik :)

 14. Midori szerint:

  Neeemár…. Egyedül a Battle Royale-t láttam, de az úgy jó ahogy van, minek akarnak belőle új amerikai cukrostaknyot csinálni?! Elég, hogy az Átkot feldolgozták. -.-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük