Forbidden Quest


imdb — trailer 

Forbidden Quest (Eum-ran-seo-saeng) 2006-os koreai komédia, dráma. Középkori, kosztümös film a kor tiltott pornográf irodalmának készítéséről, botrány a palotában, szerelem, dráma, barátság. Írta és rendezte: Kim Dae-Woo. Szereplők: Han Suk Kyu, Kim Min Jung, Lee Bum Soo.

Egy magas rangú hivatalnok a palotába kerül, hogy egy képhamisítási ügyben nyomozzon. Így találkozik egy könyv- és képmásolásssal foglalkozó falubelivel, aki éppen egy "erkölcstelen regény" sokszorosításán dolgozik. A becsületes, jómodorú nyomozó felháborodva, de kiváncsian veszi kezébe a könyvet, amelyben a rettenetes "nemiszerv" szó is szerepel. Azonban mihelyst megtudja, hogy mennyire népszerűek ezek a művek, maga is író lévén megpróbál egyet írni. Jól sikerül a mű, úgyhogy rákap a dologra, egy másik magas rangú hivatalnokot pedig rávesz az illusztrációk készítésére, akinek vicces jelentek formájában mutatja be a rajzolandó pozitúrákat. A film elég vontatott és hosszú, de a végignézéséhez kellő szinten szórakoztató. Már-már felüdülnénk a poénokon, amikor nyomasztóbbá válik a helyzet, ugyanis belekeveredik a pajzán történetekbe a királynő… Amiért mindenképp érdemes a filmet megnézni, az a csodás, koreabeli viselet, a hanbok (és annak kicsomagolási módja:), valamint a szép díszletek.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. manu szerint:

    Hmmm… Pedig nagyon biztatónak tűnt, amit eddig láttam róla, sokat vártam tőle :( Most éppen a Dae Jang Geumot nézem, és ez a film pont hangulatba vágott volna… Valami bíztató még esetleg?

  2. asiafan szerint:

    dehát nem rossz… csak átlagos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.